Výběrová káva Guatemala FINCA ISABEL z německé pražírny Wildkaffee Rösterei s charakteristikou mléčné čokolády a tóny sušených meruněk.
Finca Santa Isabel se nachází v nadmořské výšce přibližně 1 200 metrů a leží v oblasti Santa Rosa na jihu Guatemaly, na pobřeží Tichého oceánu. Farma patří rodině Kellerů již více než 120 let - v roce 1899 ji založil německý přistěhovalec Frederico Keller a pojmenoval ji po své ženě Isabel. Dnes farmu o rozloze téměř 1 000 hektarů vedou Alex a Martin, již čtvrtá generace. Pozornost je věnována organickému přístupu - sopečná půda, tropické klima a cirkulace vzduchu Tichého oceánu zajišťují také bohatou úrodnou půdu.
- Farma: Finca Santa Isabel
- Farmář: Alex Keller, Martin Keller
- Nadmořská výška: 1.200 - 1.400 m.n.m.
- Pražení: Střední
Připravte si Guatemalu FINCA ISABEL s AeroPress:
- Vložte filtrační papír do držáku filtru, vložte obě varné baňky do sebe a propláchněte je horkou vodou.
- Do zpařovacího pístu vložte 16 g kávy (mletí: filtrační mletí).
- Krouživými pohyby nalijte asi 60 ml vody a nechte 20 sekund louhovat (Blooming-Phase).
- Přilijte zbývajících 140 ml vody, rovněž krouživými pohyby, pomalu a konstantně.
- Uzavřete Aeropress držákem filtru, otočte jej dnem vzhůru a položte na stabilní nádobu.
- Nechte louhovat dalších 60 sekund.
- Nyní pomalu a rovnoměrně stiskněte píst a zastavte, jakmile uslyšíte syčení.
- Proces přípravy by měl být ukončen nejpozději po 2 minutách.