Připravte se, přichází další lahodně ovocná káva na espresso, tentokrát od pražírny Prodigal Coffee. Tato promytá káva pochází z Kolumbie a nabízí intenzivní ovocné aroma broskví a nektarinek. Pochutnejte si i vy na této kávičce, která vám přinese do každého šálku šťavnatý a osvěžující zážitek!
Tato káva pochází z farmy Finca La Pradera, která se nachází ve městě Santa Maria v kolumbijském státě Huila a spravuje ji Luis Enrique Cuellar a jeho bratr Robinson. Luis Enrique se stará především o zemědělskou produkci, zatímco Robinson se specializuje na posklizňové zpracování. Farma se rozkládá na 6 hektarech půdy, z nichž 3,5 hektaru je určeno k pěstování kávy, leží v nadmořské výšce 2 050 m n. m. a pěstuje se na ní přibližně 13 000 kávovníků, od odrůd Caturra a Pacamara až po exotičtější odrůdy Pink Bourbon, Caturra Chiroso a Geisha.
Při promyté metodě třešně nejprve projdou loupačkou, která odstraní slupku i dužinu. Zbývající zelené zrníčko s pozůstatky dužiny se poté fermentují několik hodin, aby se snadněji oddělila právě zbývající dužina. Po fermentaci se zrna omývají vodou, aby se odstranily zbytky cukru. Káva se poté suší na slunci na betonových plochách nebo vyvýšených postelích. V některých případech se používají mechanické sušičky, pokud venkovní podmínky nejsou vhodné. Výsledná káva zpracovaná touto metodou má čistší chuť, vyšší aciditu a výrazné ovocné tóny.
- Nadmořská výška: 2050 m n. m.