Tato Etiopie přináší výbuch ovocnosti do vašeho šálku. Připravte se na neskutečnou party plnou šťavnatých nektarinek, které jsou sladké a jemně pikantní, a jahod, které do šálku přináší sladkost bobulovitého ovoce. Tuto symfonii doplňují květinové podtóny, které vytvářejí okouzlující aroma. S každým douškem se přenesete do klidné zahrady, kde vám na patře zatančí esence čerstvých květů a ovoce.
Tato zrnka pochází ze zpracovatelské stanice Dambi Udo, kterou vede samotný 'Král Guji', Ture Waji. Ture a jeho bratr Assefa založili společnost Sookoo na konci roku 2018. Nachází se v Odo Shakiso v regionu Oromia (zóna Guji). Třešně pocházejí z okolních Kebeles (čtvrtí) a loty jsou pojmenovány podle Kebele, ve kterých se káva pěstuje (tato konkrétní pochází z kebele Shoondhisa).
Mikrolot tvoří dvě odrůdy — Gibirinna 74110 a Serto 74112. Obě pocházejí ze šlechtění Metu Bishari, které bylo provedeno v roce 1974 ve stejnojmenném lese v zóně Illubabor Zzemědělským výzkumným střediskem Jimma (JARC). Byly vybrány pro svou odolnost vůči chorobě Coffee Berry Disease, kterou způsobuje houba Colletotrichum kahawae. Nyní patří k nejrozšířenějším odrůdám v Etiopii.
Káva byla zpracována naturální metodou. Při suché metodě jsou třešně po sběru rozprostřeny v tenké vrstvě na betonová patia, nebo na africké postele, kde se suší. Případně se na dosušování používají i mechanické sušičky. Káva musí být pravidelně otáčená, aby se zamezilo vytváření plísní a nezapočala nechtěná fermentace. Když je sušení u konce, ať na slunci nebo v sušičce, slupka se mechanicky odstraní v takzvaném dry millu.
- Nadmořská výška: 2 000 - 2 150 m n. m.