Máte-li chuť na zajímavou „Etiopku“ s malým překvapením, tato káva je přesně pro vás! Tato káva je má jasné sladké tělo s velmi jemnou kyselostí. Kyselé maliny doplňují broskve, jejichž sladkost je umocněna tóny medu.
Farma Idido, kterou najdeme v části Yirgacheffe, leží v nadmořské výšce 2 150 metrů a má rozlohu 0,5 ha. Vlastní ji inspirativní a oddaná producentka Nafkot Admasu. Její kávová cesta je charakterizována hlubokým spojením s její zemí, oddaností ke kvalitě a vizí zesílení. Během sezóny sklizně Nafkot zaměstnává 35 sezónních pracovníků spolu s hlavním týmem o počtu 6 stálých zaměstnanců, kteří sdílejí nadšení a odhodlání pro vysoce kvalitní kávu. Příběh Nafkot Admasu svědčí o odhodlání, inovaci a posílení pravomoci v oblasti pěstování kávy. Její farmářské postupy, oddanost ke kvalitě a společné úsilí má rozhodně místo v tomto průmyslu.
Zemědělské postupy, které Nafkot využívá, jsou zakořeněny v tradici, protože káva zde roste pod listy falešných banánovníků, což podporuje udržitelný a harmonický ekosystém. Dále se tradice odráží v pečlivém ručním sběru kávových třešní, odrážející neochvějný závazek ke kvalitě. Po sklizni káva prochází naturálním (suchým, přírodním) zpracováním. Káva se zde suší po dobu 12-15 dní na sluncí. Poté jsou zrna dočasně skladována v místním skladu nacházejícím se na cestě do Addis Abeby.
Vliv Nafkot přesahuje její farmu, protože je aktivní účastnicí programu Ama Commitment. Tato iniciativa podtrhuje její závazek k hospodářskému a sociálnímu pokroku v rámci své komunity. Nafkot obdrží 60 % platby ihned po dodání své kávové produkce a zbytek dostane po odkoupení kávy vývozcem.
- Nadmořská výška: 2 150 m n. m.