Výběrová káva Etiopie GEDEB CHELCHELE z německé pražírny The Barn je charakteristická tóny borůvek, jasmínu a citronové pusinky.
Chelchele Estate byla založena v roce 2013 na 30 hektarech půdy v samém srdci Yirgacheffe, oblasti známé svými vysoce kvalitními kávami. Více než 2 000 farmářů, kteří žijí ve vesnici Halo Beriti a okolí, dodává do stanice své nejlepší třešně. Producent Metad poskytuje pravidelná školení a vyplácí farmářům zálohy. Podílejí se na projektech na podporu ekologicky šetrných zemědělských postupů a financovali stavbu silnic a základní školu pro 800 žáků v blízkosti mycí stanice. Metad pokrývá veškeré náklady na školu. Nabízí stipendia pro 105 znevýhodněných studentů v regionu Gedeo. Chelchele je ekologicky certifikovaná.
Při suché metodě jsou třešně po sběru rozprostřeny v tenké vrstvě na betonová patia, nebo na africké postele, kde se suší. Případně se na dosušování používají i mechanické sušičky. Káva musí být pravidelně otáčená, aby se zamezilo vytváření plísní a nezapočala nechtěná fermentace. Když je sušení u konce, ať na slunci nebo v sušičce, slupka se mechanicky odstraní v takzvaném dry millu. Suché zpracování samotné přidává kávě určité chuťové aspekty nehledě na odrůdu nebo na terroir. Častokrát pozitivní, ale při špatně provedeném sušení mohou být negativní, a nenávratně tak zničit celý lot (část sklizně). V kávě v případě špatného sušení nacházíme fermentované až alkoholové tóny, kvas nebo dokonce hnůj. Na druhé straně, když je sušení provedeno tak, jak má být, suchá metoda přináší do šálku vždy ovocné chutě a krémové tělo.
- Nadmořská výška: 1.700 - 2.000 m.n.m.