Pražírna Bugan Coffee Lab přichází s etiopskou lahůdkou, která vás nenechá v klidu! Šálek této kávy představuje neopakovatelné spojení květinových tónů, ve kterých rezonuje jasmín, spolu s mixem odrůd kávy HEIRLOOM, mezi nimiž se pravděpodobně skrývá i prestižní GESHA. Elegantní a čisté tóny plné květinových a ovocných vůní dělají z této kávy opravdový zážitek. Sladkost je přímo neodolatelná, s nezapomenutelnými tóny meruňky a bílého hrozna, zalité vůní bergamotu. Jestliže vám dosud nebylo jasné, co znamená výběrová káva, tato vás zavede do neuvěřitelného světa nekonečných chutí a odhalí vám, jak může být senzorická cesta při popíjení kávy pestrá.
Zpracovatelská stanice Bombe je pojmenována podle stejnojmenné hory v regionu Sidamo. Majitelem zpracovatelské stanice je Asefa Dukamo, který se kávou zabývá již 27 let. Pěstitelé žijí vysoko v bujném a krásném horském údolí. Jsou součástí členské organizace, kterou tvoří 667 pěstitelů v různých částech pohoří. Obdělávají svá malá políčka a ručně sbírají výsledky své práce, které odvážejí do zpracovatelské stanice. Ta jim poskytuje spravedlivou cenu a zpracovává kávové třešně progresivním a ekologickým způsobem.
Třešně se zpracovávají ve stanici Bombe Abore na řece Bonora, která se na horním toku vlévá do řeky Gatta. Zrna se zde tradičně fermentují 36 až 72 hodin a poté se už jen samotná zrnka suší na afrických lůžkách s čistou plastovou sítí a fólií po dobu přibližně 9 až 12 dnů na vlhkost přibližně 10 %. V době vysokého slunečního svitu se lůžka zakrývají, aby se zabránilo nadměrnému a rychlému vysychání.
- Nadmořská výška: 2000-2400 m n. m.