Sezóna cold brew je v plném proudu. I proto máme obrovskou radost, že vám můžeme představit jedinečnou Etiopku, jejíž ovocné tóny skvěle vyniknou jak ve studené, tak v teplé podobě. Konkrétně se můžete těšit na chuť svěžích jahod a meruněk v kombinaci s aroma pořádně šťavnatého pomeranče. Tahle káva má zkrátka vše, co na nefalšovaných zrnkách z Etiopie tolik milujeme. Nechte se unášet etiopskými tóny i vy!
Sidama v Etiopii, odkud tato vymazlená zrnka pochází, je jednou z nejoblíbenějších oblastí s terroirem, který nabízí úžasnou škálu výrazných ovocných tónů. Etiopie, jak už jistě víte, dala světu kávu. Poprvé zde byl totiž objeven divoce rostoucí kávovník - Coffea Arabica. Etiopské regiony mají vše, co je k dokonalému pěstování třeba: vysokou nadmořskou výšku, četnost dešťových srážek, optimální teplota a úrodnost půdy, která dodává zrnům vysokou kvalitu, jedinečnost a ideální rovnováhu mezi kyselostí a komplexností těla.
Aby ovocné tóny nejlépe vynikly, byla využita naturální metody zpracování. Při tzv. suché metodě jsou třešně po sběru rozprostřeny v tenké vrstvě na betonová patia, nebo na africké postele, kde se suší. Případně se na dosušování používají i mechanické sušičky. Káva musí být pravidelně otáčená, aby se zamezilo vytváření plísní a nezapočala nechtěná fermentace. Když je sušení u konce, ať na slunci nebo v sušičce, slupka se mechanicky odstraní v takzvaném dry millu.