Pokud hledáte kávu s nezapomenutelnou chutí, určitě byste měli vyzkoušet novinku. Tato naturální káva z Etiopie nabízí jedinečně jemné tělo provoněné tóny čaje a naplněné sladkou chutí meruněk a jemnou chmelovou dochutí. Tohle vše dohromady vytváří vynikající chuťový zážitek pro každého, kdo si chce užít ten pravý šálek kávy.
Mycí stanice Shoondhisa, kterou provozuje Ture Waji (Sookoo Coffee), zpracovává každodenní úrodu drobných pěstitelů v oblasti. Kávové třešně, které do stanice dorazí, se ručně třídí a poté se v tenkých vrstvách ukládají na vyvýšená sušící lůžka. V prvních dnech se třešně obracejí každé 2 až 3 hodiny, aby se zabránilo nadměrnému kvašení a růstu plísní. V závislosti na povětrnostních podmínkách se o 4 až 6 týdnů později zrna převezou do Addis Abeby, kde probíhá konečné loupání, třídění a příprava na vývoz.
Ture Waji se díky svým mimořádně čistým a sladkým kávám stala klíčovou postavou etiopské produkce a zpracování kávy. Tento zemědělský podnikatel, známý také jako "Král Guji", nyní vlastní řadu certifikovaných ekologických plantáží a mycích stanic v okolí Guji a oslňuje nás tak úžasnými kávami, jako je Shoondhisa.
Při suché metodě jsou třešně po sběru rozprostřeny v tenké vrstvě na betonová patia, nebo na africké postele, kde se suší. Případně se na dosušování používají i mechanické sušičky. Káva musí být pravidelně otáčená, aby se zamezilo vytváření plísní a nezapočala nechtěná fermentace. Když je sušení u konce, ať na slunci nebo v sušičce, slupka se mechanicky odstraní v takzvaném dry millu.
- Nadmořská výška: 1900 - 2100 m n. m.