Doručení do Vánoc: Doručenína adresu
Stíháme(1-3 pracovní dny)

Etiopie ODO CARBONIC

od Gringo Nordic

4.5(1 hodnocení)
Momentálně vyprodáno

Typ balení:

 
Pražírna
Gringo Nordic
Země původu
Etiopie výběrová káva Etiopie
Region
Oromia
Odrůda
Heirloom
Použití
Filtr
Způsob zpracování
Anaerobní
Chuťový profil
Jahodový džem, Meloun, Tropické ovoce
Stupeň pražení
Světlé až středně světlé
Metoda přípravy
Aeropress, Chemex, Chytráček, French Press, Hario V60, Vacuum Pot

Výběrová káva Etiopie ODO CARBONIC z švédské pražírny Gringo Nordic je charakteristická tóny melounu, tropického ovoce a jahodového džemu.

Kávy v Etiopii jsou typicky sledovatelné na úrovni mycích stanic, kam drobní zemědělci - z nichž mnozí vlastní méně než 1/2 hektaru půdy a v průměru jen 1/8 hektaru - dodávají třešně podle váhy, aby obdrželi platbu za tržní sazbu. Káva je tříděna a zpracovávána do šarží, aniž by byly zachovány informace o tom, čí sklizeň kávy je v jakém sáčku nebo které šarži. Kávové třešně se nakupují a podle toho fermentují.

Káva byla vypěstována na farmě Odo Shakiso a poté prošla několika kroky, včetně 24hodinové fermentace pod tlakem bez kyslíku. Poté se káva pomalu suší, vakuově balí a letí do Švédska. Mikrobi jsou extrémně rozmanití a mají potenciál produkovat širokou škálu chutí v kávě. Aerobní mikroorganismy (které jsou krmeny kyslíkem) poskytují jiné chuťové výsledky než anaerobní. Po fermentaci se bobule omyjí a položí se k sušení na přímém slunci na vyvýšených sušících lůžkách. Bobule se nepřetržitě obracejí, aby se podpořilo rovnoměrné sušení, které trvá asi tři týdny.

  • Nadmořská výška: 1.950 - 2.100 m.n.m.
  • Producent: Abdullha Bageresh
  • Farma: Odo Shakiso
  • Sběr: leden 2021

Hodnocení (1x)

Hodnocení celkem
4.5 / 5
Doporučuje
100%
1 z 1 uživatelů
Filip ověřený zákazník Zobrazit originál 17. Květen, 2022
Doporučuje produkt
200g
Originální, intenzivní a svěží chuť tropického ovoce.
Degustační profil opravdu neodpovídal popisu.
Recept
Způsob přípravy: V60
Káva (g): 12
Voda (g): 200
Teplota vody: 95
Bruska (nastavení): 19 kliknutí na Comandante
Postup: 1) Kvetení, cca. 50-60 g vody po dobu 30-40 sekund, 2) Dolití až 120 g, když voda odkape, 3) Dokončit 200 g. Cca. 2-2,5 minuty na všechno.

Diskuze (1x)

Celkem dotazů
1
Celkem odpovědí
1
Dobrý den, objednal jsem tuto kávu a chtěl bych se zeptat jestli jde o zpracování karbonickou macerací, jak napovídá název, nebo jde jen o klasickou anaerobní jak je uvedeno ve způsobu zpracování. Díky
#Jiří:

Dobrý den, Jiří.


Tato káva je skutečně zpracována karbonickou macerací, která ale vychází z anaerobního zpracování. Karbonická macerace je technika zpracování inspirovaná výrobou vína. Kávové třešně se uzavřou do igelitových pytlů tzv. GrainPro a anaerobně fermentují (za nepřístupu kyslíku). Protože slupky třešní zůstávají neporušené, může fermentace trvat několik dní až týdnů.



Co o Kofiu říkají kávomilové

Hezká a někdy i méně hezká slůvka

99% kávomilů doporučuje Kofio
5906 recenzí
Neměli mou požadovaný ruční mlýnek skladem, ale postavili se k tomu skvěle a vyřešili to tak, že jsem na tom ještě lépe, než bych ...
Barbora
Líšnice
Naprosto bleskové doručení do druhého dne. Už několikátý nákup, vždy spokojenost.
Kristýna
Statenice
Celkově velká spokojenost, jsem velkým fanouškem českých pražíren a domácí přípravy kávy, zde mám na jednom místě velký výběr káv ...
Anna
Praha
Ochota, laskavost a vstřícnost. Než by nechali kávu "zestárnout na polici", raději včas sníží cenu. Vynikající komunikace s e-shop...
Pavel
Kopřivnice
Mile mě překvapilo jak byl balíček krásně zabalen a blesková rychlost doručení. Kvalita byla, samozřejmě, perfektní!
Alena
Plzeň
Neuvěřitelně rychlé vyřízení. Než jsem se nadála, dárek byl doma. Velice milý, ale přesto profesionální přístup. Děkuji...
Marcela
Praha
Velmi rychle vyřízeno a dodáno i s menším dárkem, takže jsem byla mile překvapena, a teď čekám, co na to řekne ten, pro koho je to...
Simona
Únanov
Doprava do jednoho dne. Reklamace do jednoho dne. Milá obsluha. Příznivé ceny. Vstřícnost. Rychlost odezvy na podpoře.
Lukas
Pardubice