Výběrová káva Etiopie NENSEBO z maďarské pražírny Casino Mocca je charakteristická tóny broskví, citronové kůry a černého čaje.
Káva pochází z Nensebo woreda (okres) West Arsi v etiopské oblasti Oromia. Část zóny Guji, pojmenované podle kmene místních národů Oromo. Soukromá mycí stanice Nensebo, založená v roce 2009, shromažďuje denní sklizeň přibližně 900 blízkých drobných zemědělců. Drobný pěstitel obdělává v průměru plochu menší než 1 hektar a má až 1 500 stromů. Používání chemikálií a prořezávání keřů není typické, takže plodinu lze standardně považovat za ekologickou. Kávové třešně přijíždějící do stanice se ručně třídí, rozvlákňují a poté se umístí do fermentačních nádrží na 36–48 hodin, v závislosti na povětrnostních podmínkách, kde se o kvašení starají kmeny divokých kvasinek a bakterie charakteristické pro životní prostředí.
Tato káva je zpracována promytou metodou, kdy jsou na začátku sklizeny pouze nejzralejší třešně, aby následně byly přemístěny do konkrétní promývací stanice k dalšímu zpracování. Tam je káva omyta a naložena do sudů s vodou. Následně je mechanicky oloupána a znovu promývána, aby byla odstraněna vrstva slizu. Po promývacím procesu následuje sušení na vyvýšených postelích na Slunci nebo ve stanech s regulovanou teplotou. Sušení probíhá zcela rovnoměrně pravidelným převracením rozprostřených kávových plodů po několik dní, dokud není dosaženo potřebné úrovně vlhkosti - 10-11%.
- Zpracovatelská stanice: Nensebo
- Nadmořská výška: 1.950 - 2.150 m.n.m.