Doručení do Vánoc: Doručenína adresu
Stíháme(1-3 pracovní dny)

Etiopie HALO BERITI

od Rusty Nails

5.0(1 hodnocení)
Momentálně vyprodáno

Typ balení:

 
Pražírna
Rusty Nails
Země původu
Etiopie výběrová káva Etiopie
Region
Gedeo
Odrůda
Heirloom
Použití
Filtr
Způsob zpracování
Anaerobní
Chuťový profil
Limetka, Růže, Maliny, Banán
Stupeň pražení
Světlé až středně světlé
Metoda přípravy
Aeropress, Chemex, Chytráček, French Press, Hario V60, Vacuum Pot

Výběrová káva Etiopie HALO BERITI z pražské pražírny Rusty Nails je charakteristická tóny růže, malin, limetky a banánů.

Promývací stanice Halo Beriti se nachází ve slavném regionu Yirgacheffe. Farmáři z okolí města Gedeb snášejí svou úrodu do stanice, která je v převážné většině odrůdou Heirloom. Káva byla pěstována v nadmořské výšce 1900 až 2400 m n.m. a byla sbírána na začátku roku. Halo je součástí rodiny společnosti Metad, kterou vlastní tři bratři, Aman, Tariku a Michael. Všichni tři mají stejný cíl a to pomoc lokálním farmářům při produkci kvalitnější kávy pomocí nových technologií. 

Na první pohled je Yirgacheffe hustě zalesněná, ale ve skutečnosti je to velmi zalidněná oblast s mnoha usedlostmi a vesnicemi; odtud pochází její přezdívka tzv. Garden coffee (zahradní káva).Káva je zpracována promytou metodou, kdy po ruční sklizni zralých třešní putují do depulpačního stroje, kde se naruší jejich slupka a odstraní se dužina. Pod ní se stále nachází sliznatá vrstva, kterou je třeba omýt a po tomto důkladném promývání je káva rozprostřena na vyvýšené postele, kde se na Slunci suší, pro dosažení optimální vlhkosti. Zároveň je pečlivě kontrolována a pravidelně převracena, aby sušení probíhalo co nejrovnoměrněji.

Tato káva prošla procesem karbonické macerace, což je v podstatě macerace (kvašení) kávy v prostředí bohatém na oxid uhličitý. Kávové třešně se po sběru ukládají do obvykle vzduchotěsných sudů z nerezové oceli. Po umístění do sudu se do něj vhání CO2, který umožňuje, aby se v kávových třešních rozkládaly různé úrovně pektinů. Tímto zpracováním obvykle vznikají světlé a vinné kávy s výraznými tóny červeného ovoce.

Región: Gedeo, Yirgacheffe

Proces: carbonic maceration/anaerobic natural

Nadmořská výška: 1950-2150 m n.m. 

Hodnocení (1x)

Hodnocení celkem
5.0 / 5
Doporučuje
100%
1 z 1 uživatelů
MartinLobotka ověřený zákazník 20. Červenec, 2022
Doporučuje produkt
250g
Vyvážená chuť
Nemá typickú "boozy" dochuť ako iné anaerobnr sparcované kávy
Už sa nedá kúpiť

Diskuze

Zatím žádné otázky

Zeptejte se nás, co Vás na produktu zajímá, a my Vám rádi okamžitě odpovíme.



Co o Kofiu říkají kávomilové

Hezká a někdy i méně hezká slůvka

99% kávomilů doporučuje Kofio
5906 recenzí
Neměli mou požadovaný ruční mlýnek skladem, ale postavili se k tomu skvěle a vyřešili to tak, že jsem na tom ještě lépe, než bych ...
Barbora
Líšnice
Naprosto bleskové doručení do druhého dne. Už několikátý nákup, vždy spokojenost.
Kristýna
Statenice
Celkově velká spokojenost, jsem velkým fanouškem českých pražíren a domácí přípravy kávy, zde mám na jednom místě velký výběr káv ...
Anna
Praha
Ochota, laskavost a vstřícnost. Než by nechali kávu "zestárnout na polici", raději včas sníží cenu. Vynikající komunikace s e-shop...
Pavel
Kopřivnice
Mile mě překvapilo jak byl balíček krásně zabalen a blesková rychlost doručení. Kvalita byla, samozřejmě, perfektní!
Alena
Plzeň
Neuvěřitelně rychlé vyřízení. Než jsem se nadála, dárek byl doma. Velice milý, ale přesto profesionální přístup. Děkuji...
Marcela
Praha
Velmi rychle vyřízeno a dodáno i s menším dárkem, takže jsem byla mile překvapena, a teď čekám, co na to řekne ten, pro koho je to...
Simona
Únanov
Doprava do jednoho dne. Reklamace do jednoho dne. Milá obsluha. Příznivé ceny. Vstřícnost. Rychlost odezvy na podpoře.
Lukas
Pardubice