Výběrová káva Etiopie CHACHO NX z norské pražírny Coffea Circulor je charakteristická tóny meruněk, morušky a malin.
Půdy v jižních a západních částech etiopských oblastí pěstování kávy jsou vulkanického původu a mají vysokou schopnost zadržovat živiny v podobě jílových minerálů. Yirgacheffe je součástí oblasti Sidama v jižní Etiopii. Vzhledem k tomu, že její kávy jsou velmi výrazné, byla rozdělena na vlastní mikroregion. Podmínky pro pěstování kávy se řídí úrodnou půdou a vysokou nadmořskou výškou. Převládá zde dědictví, avšak modernizace není běžná, pěstitelé kávy dědí stromy po svých rodičích a ty vešly ve známost jako "Gedeo" - odrůdy. Zemědělcům není ze zákona dovoleno vysazovat nové nebo odlišné odrůdy.
Při dodávkách třešní je věnována značná pozornost. Třídění a oddělování přezrálých, nedozrálých nebo poškozených bobů před sloučením s rodinnými šaržemi zajišťuje vysokou úroveň konzistence a kvality. Zralé třešně se pečlivě vybírají a ihned ukládají na vyvýšené záhony. To zajišťuje správnou cirkulaci vzduchu a pomáhá regulovat teplotu třešní jejich mícháním, aby se optimálně sušily. Po snížení vlhkosti na 12 % se třešně přemístí do skladu, kde čekají na přepravu do Addis Abeby na vývoz.
Doporučený recept V60 Coffea Circulor z World Brewers Cup je "1:1:1"
- nálev 100g vody po dobu 20 sekund
- v 1:00 nálev dalších 100g vody po dobu 20 sekund
- v 2:00 nálev dalších 100g vody po dobu 20 sekund
- konec v 3:00
- na vás je úprava hrubosti a teplota vody (doporučujeme 93 - 95 °C)