Tento sametově čokoládový blend nadchne každého milovníka klasického espressa. Těšit se můžete na výrazné tóny mléčné a hořké čokolády doplněné sladkou hořkostí a pekanovými oříšky. Díky perfektně vyváženým tónům si tento blend užijete nejen jako samotné espresso, ale také jeho mléčné varianty.
Tento blend je poctou Střední Americe. Najdeme zde zrnka z Guatemaly, El Salvadoru, Kostariky a z jihoamerické Kolumbie. Káva typická pro tuto oblast je lehká, aromatická, čistá a má lehkou kyselost. Ty nejkvalitnější (a nejvíce žádané) kávy rostou ve vyšších nadmořských výškách a vulkanické půdě.
Guatemala: Kávovníky do země přivezli v roce 1750 jezuitští kněží a kávový průmysl zde koncem 19. století rozvíjeli němečtí osadníci. Dnes se většina produkce kávy nachází na jihu země, mezi sopkami pohoří Sierra Madre. Přibližně každých 30 let dochází v oblasti kolem Antiguy k sopečným erupcím, které dodávají již tak bohaté půdě další dusík. Díky vysoké nadmořské výšce zde roste živá a kořeněná, komplexní káva, kterou oceňují znalci po celém světě. Káva SHB (= strictly hard bean) patří k nejlepším na světě, má plné tělo a vyváženou kyselost. Guatemala je také proslulá svými "sloními" zrny, která se tak nazývají kvůli své velikosti.
El Salvador: Salvador je jednou z nejmenších zemí Střední Ameriky a je poměrně hustě osídlen. Tento stát je známý pěstováním odrůdy Pacamara — křížence odrůd Pacas a Maragogype — která dává výjimečně jemnou kávu s plným tělem.
Kostarika: Možná právě díky dobře odvodněné a na živiny bohaté sopečné půdě, byla Kostarika první středoamerickou zemí, kde se začala komerčně pěstovat káva (v dnešní době je spolu s banány hlavním vývozním artiklem). V Kostarice se pěstují pouze rostliny odrůdy Arabica a to proto, že pěstování Robusty zákon zakazuje. Káva z oblasti Tarrazu patří k nejlepším kávám na světě díky své lehké, čisté chuti a nádherné vůni.
Kolumbie: Tato země je třetím největším světovým producentem kávy - a není divu, že je o ni takový zájem, když umí nabídnout kávy od sametově čokoládových a oříškových po divoké komplexní šťavnatě ovocné s podtóny rumu či whisky. Málokterá země je tak viditelně hrdá na svou kávovou kulturu, jako Kolumbie — stát, ve kterém se kávová zrnka, kávovníky a ikonická postava Juana Valdeze vyřezávají, malují a lepí téměř na vše. V jednom z největších světových kávových výzkumných středisek — Cenicafé — byla vyšlechtěna i oblíbená místní kávová odrůda Castillo, která zde roste ve vyšších nadmořských výškách po boku odrůdy Typica, v nižších po boku Caturry, brazilského kultivaru.