Přichází káva, která vás pohladí svou sladkostí a zároveň okouzlí ovocnými tóny. Tato naturálně zpracovaná kávička z Kostariky od pražírny Cabana Coffee Roasters v šálku nabízí bohatou sladkost karamelu, příjemné ovocné aroma tropického ovoce s květinovou dochutí připomínající kávový květ. Osvěžte své chuťové pohárky touto lahodnou kávou.
La Chumeca Micromill je rodinný projekt, který byl zahájen v roce 2014. Výrobce Martin Ureña Quirós začal se záměrem zlepšit kvalitu kávy z rodinné farmy. Od svého vzniku se stanice zaměřuje pouze na zpracování naturálním způsobem, přičemž v poslední době se ukazuje, že je schopna i anaerobního zpracování. "Chumeca" je slovo, které vyjadřuje lásku a péči, které se v Martinově rodině běžně používá, což se snadno hodí i pro rodinnou stanici. La Chumeca se stal v Kostarice známým díky svým procesům, z nichž mnohé se objevily na pódiu národních mistrovství baristů. Navzdory úspěchu stanice zůstávají Martin a jeho synové Emilio a Pacho skromní a pracovití. Na rodinném pozemku se nachází řada působivých prostor určených ke zpracování kávy.
Suchá metoda je nejstarší způsob zpracování kávy, známý také jako naturální. Při suchém zpracování jsou třešně rozprostřeny na betonových plochách nebo postelích a suší se na slunci nebo pomocí sušiček. Káva se pravidelně otáčí, aby se zabránilo plísním a nežádoucí fermentaci. Po dokončení sušení se mechanicky odstraní slupka v tzv. dry millu. Suché zpracování přidává kávě charakteristické chuťové prvky, které nezávisí na odrůdě ani terroiru. Správně provedené sušení přináší do šálku ovocné tóny a krémové tělo.
- Nadmořská výška: 1700 m n. m.