Doručení do Vánoc: Doručenína adresu
Stíháme(1-3 pracovní dny)

Kostarika JUANACHUTE ANAEROBIC

od The Barn

Napsat první hodnocení
Momentálně vyprodáno

Typ balení:

 
Pražírna
The Barn
Země původu
Kostarika výběrová káva Kostarika
Region
Kostarika - Tarrazu
Odrůda
Villa Sarchí
Použití
Filtr
Způsob zpracování
Anaerobní
Chuťový profil
Skořice, Ovoce
Stupeň pražení
Světlé až středně světlé
Metoda přípravy
Aeropress, Chemex, Chytráček, French Press, Hario V60, Vacuum Pot

JUANACHUTE byla jednou z prvních anaerobních káv, kterou si v německé pražírně The Barn zamilovali. Farmář Tacho Castro je vášnivý inovátor, který je průkopníkem technologie "Micromill", umožňující plnou kontrolu nad každou fází výroby kávy. Jeho zpracování je vždy dokonale promyšlené a v této sezóně Juanachute nabízí opojnou směs zralého ovoce a sladké skořicové chuti.

Tacho Castro na své farmě o rozloze 11 hektarů pěstuje jednu z nejlepších kostarických káv věnovanou své babičce Juaně, které se přezdívalo "Chute". Tacho, který je vášnivým zpracovatelem, začal před mnoha lety experimentovat s novými technikami a jeho odborné znalosti jsou zřetelně vidět v každém šálku. Úrodná sopečná půda a zvlněné svahy hor v Tarrazu jsou pro pěstování kávy velmi vhodné. Drobní zemědělci pěstují kromě kávy také banány, avokádo a citrusy na pozemcích předávaných z generace na generaci. V Tarrazu panuje silný komunitní duch a pěstitelé se o svou půdu starají s hrdostí. Mnoho farem v Tarrazu zahrnuje prales a stinné stromy, které se střídají s kávou. Výrobci dbají na ochranu přírodních vodních zdrojů, které vyvěrají ze svahů hor.Juanachute plně kontroluje celý výrobní proces. Od výsadby kávovníků až po zapečetění jutových pytlů se zelenou kávou - vše probíhá pod dohledem dona Tacha.

Anaerobní proces, inspirovaný fermentací ve vinařství, uchovává dokonale zralé kávové třešně v uzavřené nádrži, takže kyslík neovlivňuje proces. Tento proces trvá několik dní a vytváří fantastické chuťové profily, s nimiž se setkáváme u naší šarže Juanachute.Při tomto konkrétním anaerobním procesu byla káva rozmělněna a umístěna do uzavřených sudů se všemi slizy. Fermentace trvá 96 hodin, poté se zrna 8 dní suší na vyvýšených afrických lůžkách. Poté káva odpočívá v pergamenu až dva měsíce, aby mohla dále vstřebávat chuť ze slizu.

  • Nadmořská výška: 1800 m n.m.
  • Famář: Tacho Castro

Další kávy od The Barn

Hodnocení

Zatím žádné hodnocení

🤩 Označte hvězdičkami, jak Vám káva chutnala, a pomůžete tak dalším s výběrem.

Diskuze

Zatím žádné otázky

Zeptejte se nás, co Vás na produktu zajímá, a my Vám rádi okamžitě odpovíme.



Co o Kofiu říkají kávomilové

Hezká a někdy i méně hezká slůvka

99% kávomilů doporučuje Kofio
5906 recenzí
Neměli mou požadovaný ruční mlýnek skladem, ale postavili se k tomu skvěle a vyřešili to tak, že jsem na tom ještě lépe, než bych ...
Barbora
Líšnice
Naprosto bleskové doručení do druhého dne. Už několikátý nákup, vždy spokojenost.
Kristýna
Statenice
Celkově velká spokojenost, jsem velkým fanouškem českých pražíren a domácí přípravy kávy, zde mám na jednom místě velký výběr káv ...
Anna
Praha
Ochota, laskavost a vstřícnost. Než by nechali kávu "zestárnout na polici", raději včas sníží cenu. Vynikající komunikace s e-shop...
Pavel
Kopřivnice
Mile mě překvapilo jak byl balíček krásně zabalen a blesková rychlost doručení. Kvalita byla, samozřejmě, perfektní!
Alena
Plzeň
Neuvěřitelně rychlé vyřízení. Než jsem se nadála, dárek byl doma. Velice milý, ale přesto profesionální přístup. Děkuji...
Marcela
Praha
Velmi rychle vyřízeno a dodáno i s menším dárkem, takže jsem byla mile překvapena, a teď čekám, co na to řekne ten, pro koho je to...
Simona
Únanov
Doprava do jednoho dne. Reklamace do jednoho dne. Milá obsluha. Příznivé ceny. Vstřícnost. Rychlost odezvy na podpoře.
Lukas
Pardubice