JUANACHUTE byla jednou z prvních anaerobních káv, kterou si v německé pražírně The Barn zamilovali. Farmář Tacho Castro je vášnivý inovátor, který je průkopníkem technologie "Micromill", umožňující plnou kontrolu nad každou fází výroby kávy. Jeho zpracování je vždy dokonale promyšlené a v této sezóně Juanachute nabízí opojnou směs zralého ovoce a sladké skořicové chuti.
Tacho Castro na své farmě o rozloze 11 hektarů pěstuje jednu z nejlepších kostarických káv věnovanou své babičce Juaně, které se přezdívalo "Chute". Tacho, který je vášnivým zpracovatelem, začal před mnoha lety experimentovat s novými technikami a jeho odborné znalosti jsou zřetelně vidět v každém šálku. Úrodná sopečná půda a zvlněné svahy hor v Tarrazu jsou pro pěstování kávy velmi vhodné. Drobní zemědělci pěstují kromě kávy také banány, avokádo a citrusy na pozemcích předávaných z generace na generaci. V Tarrazu panuje silný komunitní duch a pěstitelé se o svou půdu starají s hrdostí. Mnoho farem v Tarrazu zahrnuje prales a stinné stromy, které se střídají s kávou. Výrobci dbají na ochranu přírodních vodních zdrojů, které vyvěrají ze svahů hor.Juanachute plně kontroluje celý výrobní proces. Od výsadby kávovníků až po zapečetění jutových pytlů se zelenou kávou - vše probíhá pod dohledem dona Tacha.
Anaerobní proces, inspirovaný fermentací ve vinařství, uchovává dokonale zralé kávové třešně v uzavřené nádrži, takže kyslík neovlivňuje proces. Tento proces trvá několik dní a vytváří fantastické chuťové profily, s nimiž se setkáváme u naší šarže Juanachute.Při tomto konkrétním anaerobním procesu byla káva rozmělněna a umístěna do uzavřených sudů se všemi slizy. Fermentace trvá 96 hodin, poté se zrna 8 dní suší na vyvýšených afrických lůžkách. Poté káva odpočívá v pergamenu až dva měsíce, aby mohla dále vstřebávat chuť ze slizu.
- Nadmořská výška: 1800 m n.m.
- Famář: Tacho Castro