Je faktem, že ve vlastnostech každé kávičky najdeme osobitý obraz krajiny, v které vyrostla a byla tam zpracována. No a právě Kostarika vyformovala svými podmínkami a rozmanitým reliéfem spolu s práci farmářů a rumunské pražírny Meron kávu s širokou paletou chutí a vůní. Staňte se objevitelem každé z nich a naleznete tak uhlazenou chuť čerstvého bobulového a sušeného ovoce. Plnější tóny pak dodává chuť a aroma lískového oříšku následována dochutí bílého vína.
Farma Finca Sebastian se nachází v oblasti Llano Bonito v Naranjo a je uznávaná pro svou produkci výběrové kávy. Na plantáži se pěstuje 100 % rostlin hybridní odrůdy F1, u kterých farmáři vyvíjejí a využívají specifické postupy zpracování tak, aby se maximalizovala přirozená chuť zrn. Fernando a Angie vlastní kávové plantáže v západním údolí Kostariky. Tato oblast je díky svému mikroklimatu označována za jednu z nejsložitějších. Ranní slunce, odpolední déšť a sopečná půda. Ráj pro pěstování kávy! V této oblasti se také hromadí mimořádně vysoké procento vítězů soutěže Cup of Excellence.
Fernando je zemědělský inženýr a zabývá se pěstováním nových odrůd, zejména novými varianty F1-hybrid. Jeho odrůdy bývají odolnější vůči klimatickým změnám a chorobám rostlin než jejich místní protějšky a mají vyšší výnosy produkce. Angie nedávno získala certifikát Q-grader. Její degustátorské schopnosti a odhodlání znamenají, že kvalita kávy, kterou produkují, se bude nadále jen zlepšovat díky kombinaci jejich znalostí a Fernandovmu přístupu v hledání inovací.
- Farma/Farmář: Finca Sebastian/Fernando a Angie
- Nadmořská výška: 1800 m n.m.