Sladká a svěží kolumbie s tóny ostružinového džemu, třešní, s medovým tělem a květinovým závěrem z pomerančových květů. Tak přesně toto vystihuje NEFTALI CASTRO od black. v celé její krásné chuti.
Tuto pranou šarži vypěstoval Neftali Castro na své tříhektarové farmě zvané El Diamante. V západní části Kolumbie, táhnoucí se přes východní Andy, se nachází oblast Tolima. Povodí řeky Magdalena, která touto oblastí protéká, vytváří skutečně nádherné scenérie. Tolima je třetí největší oblastí produkce kávy v Kolumbii - snad díky ideálním teplotám a půdě bohaté na živiny. Ve městě Cajamarca, kde Neftali pěstuje kávu, je také vůdcem komunity, která pomáhá udržovat nádhernou krajinu a chránit ji před rukama těžebních společností. On a další členové komunity tvrdě bojovali za to, aby byla půda určena výhradně pro zemědělství a ne pro těžbu, a podařilo se jim to. Neftali je ve svém městě uznávaným producentem s výjimečnými znalostmi o pěstování a zpracování kávy. Neustále experimentuje a hledá nové způsoby, jak zlepšit kvalitu.
Před dalším zpracováním třešní je pěstitelé ručně třídí, aby zjistili, zda se jedná o nezralé nebo přezrálé třešně. Třešně a dužinu odstraňuje diskový rozvlákňovací stroj. Kávy se pak třídí podle hustoty na různé kvality. Káva se fermentuje 16-24 hodin pod vodou. Po fermentaci se káva dvakrát promyje a opět se třídí podle hustoty v pracích kanálech. Poté se namáčejí čistou vodou z potoka Gatomboya po dobu 16-18 hodin. Sušení probíhá na vyvýšených afrických lůžkách po dobu 21 dní.
- Nadmořská výška: 1730 m n.m.
- Farma: El Diamante