Šílenost v kelímku! Divoká, pitelná a super ovocná. Tato kolumbijská káva Las Margaritas z obce Pitalita upražená v nizozemské pražírně Blommers Coffee je pravděpodobně tou nejintenzivnější kávou, jakou můžete ochutnat! Nejde v ní chutě černých třešní, krvavého pomeranče a gumových bonbonů s příchutí koly.
Zpracování této kávy je prostě šílené.... Pojďme se tedy do tohoto procesu ponořit. Na začátku je dokonalý výběr jen těch nejlepších třešní, se kterými se pracuje. Pak následuje krok zpracování, kde se provádí: 18 hodinová oxidace při průměrné okolní teplotě 25 stupňů Celsia. Poté 70 hodin anaerobního kvašení v sudech při teplotě 16 až 18 stupňů Celsia. Káva se přečerpá do nádrží na 28 hodin oxidace, což umožňuje maximální teplotu 42 stupňů. Poté následuje další anaerobní fermentace. Tentokrát po dobu 30 hodin při teplotě 16 až 20 stupňů. Po této poslední fermentaci se třešně ponoří do vody o teplotě 45 stupňů s přídavkem dužiny z kávových plodů z jiných procesů. Sušení začíná v mechanické sušárně při teplotě 32 stupňů a přeruší se při 18% vlhkosti, aby se přenesly do černých pytlů ve sklepě bez světla a nechaly se 60 hodin odpočívat.Nakonec se třešně dále suší až do dosažení 11% vlhkosti.
Jasné, komplexní a šíleně sladké. Chuť je stejně jedinečná jako její zpracování. Je to pravý anaerobní profil s velkou jasností a komplexností. Je tak sladká, komplexní a vrstevnatá, že každý doušek bude zážitkem sám o sobě. Můžete očekávat hladký a sirupovitý pocit v ústech, jablečnou kyselost a velmi sladký chuťový zážitek.
- Nadmořská výška: 1780 m n.m.
- Farma: Las Margaritas
- Producent: Více menších producentů