Výběrová káva Kolumbie ENCISO z dánské pražírny The Coffee Collective je charakteristická tóny kakaa, medu a meruněk.
V hornatém Kolumbijském terénu připomíná příroda spíš kultivovaný a úrodný deštný prales. Hojnost rostlin a stromů pokrývá strmé a kopcovité pozemky. Rodina Enciso pěstuje kávu v tomto úžasném prostředí.
Edith Enciso, Wilson Rodriguez a jejich syn Wilson Eduardo sdílejí vášeň pro řemeslo pěstování vysoce kvalitní kávy. Každý z nich provozuje na svém pozemku o rozloze 14 hektarů vlastní pole. Pěstují hlavně Kolumbii a Caturru, což dohromady dává sladkou aromatickou kávu.
Káva je ručně sbírána a všechny zrnka se shromažďují ve středu Kolumbie, kde se zpracovávají. Jedná se o plně promytou kávu, sušenou na prohnutých lůžkách; zvýšený stůl zakrytý pro ochranu zrnek před deštěm a přímým slunečním žárem. Jedná se o velmi stabilní procesní metodu, která suší kávu efektivně a konzistentně po dobu až 30 dnů a zanechává nám čistý a jemný finální šálek.
- Producent: Edith Enciso and Wilson Rodriguez
- Nadmořská výška: 1,700m n.m.
- Sklizeň: duben-červen, říjen-listopad
Koukněte se na doporučený brew-guide na Kalita Wave dripperu přímo od Coffee Collective: