Kolumbie EL VERGEL JAVA KOJI

od Onyx Coffee Lab

Napsat první hodnocení
Momentálně vyprodáno
Pražírna
Onyx Coffee Lab
Země původu
Kolumbie výběrová káva Kolumbie
Region
Tolima
Odrůda
Java
Použití
Omni (vhodná na filtr i espresso)
Způsob zpracování
Experimentální
Chuťový profil
Mango, Maliny, Červené víno, Melounová žvýkačka
Stupeň pražení
Střední
Metoda přípravy
Aeropress, Chemex, Chytráček, French Press, Hario V60, Vacuum Pot, Espresso, Moka konvička

Velmi zajímavou experimentální kávu přináší americká pražírna Onyx Coffee Lab. Je výsledkem spolupráce několika farmářů napříč kontinenty, inovativního zpracování a zajímavé odrůdy. Z těchto zrnek si připravíte šálek plný bohaté chuti malin, melounových cukrátek, manga a červeného vína.

Odrůda Java se jako alternativa ke kávě Gesha již delší dobu objevuje poměrně málo a tato Java vyniká svým jedinečným profilem šálku díky speciálnímu zpracování, kterému byla podrobena po sklizni. Tato Java vznikla ve spolupráci rodiny Bayterových, Christophera Ferana a Kaapo Paavolainena. Kaapo viděl výsledky práce, které Christopher získal s procesem Koji - rané pokusy, jejichž cílem bylo snížit vliv oxidace lipidů na zelenou kávu. Tím začala spolupráce, která probíhala na třech kontinentech a sahala daleko za současné standardní protokoly zpracování.

Zrnka byla zpracována pomocí Koji. Tento zcela nový proces se v praxi velmi podobá tradiční naturálně zpracované kávě. Koji, houba rostoucí na rýži, má dlouhou tradici v potravinářství, ale téměř žádnou ve zpracování kávy. Tato otevřená metoda fermentace je závislá především na teplotě, přičemž je velmi důležité udržovat teplotu mezi 25 a 30 stupni, když se třešně nacházejí na sušících lůžkách, jinak koji odumře. Podstata fermentace pomocí koji spočívá v tom, že "rozkládá polysacharidy a pektiny a produkuje aminokyseliny". Toho se dosahuje tak, že se celé třešně očkují v mělké nádobě po dobu 36 hodin. To se velmi podobá předfermentaci naturálně zpracované kávy a poté jsou třešně odeslány do sušicích lůžek. Kávy fermentované pomocí Koji jsou  oproti tradičním kávám o něco sladší a mají těžší tělo.

  • Nadmořská výška: 1550 m n.m.

Další kávy od Onyx Coffee Lab

Hodnocení

Zatím žádné hodnocení

🤩 Označte hvězdičkami, jak Vám káva chutnala, a pomůžete tak dalším s výběrem.

Diskuze

Zatím žádné otázky

Zeptejte se nás, co Vás na produktu zajímá, a my Vám rádi okamžitě odpovíme.



Co o Kofiu říkají kávomilové

Hezká a někdy i méně hezká slůvka

99% kávomilů doporučuje Kofio
5895 recenzí
Neměli mou požadovaný ruční mlýnek skladem, ale postavili se k tomu skvěle a vyřešili to tak, že jsem na tom ještě lépe, než bych ...
Barbora
Líšnice
Naprosto bleskové doručení do druhého dne. Už několikátý nákup, vždy spokojenost.
Kristýna
Statenice
Celkově velká spokojenost, jsem velkým fanouškem českých pražíren a domácí přípravy kávy, zde mám na jednom místě velký výběr káv ...
Anna
Praha
Ochota, laskavost a vstřícnost. Než by nechali kávu "zestárnout na polici", raději včas sníží cenu. Vynikající komunikace s e-shop...
Pavel
Kopřivnice
Mile mě překvapilo jak byl balíček krásně zabalen a blesková rychlost doručení. Kvalita byla, samozřejmě, perfektní!
Alena
Plzeň
Neuvěřitelně rychlé vyřízení. Než jsem se nadála, dárek byl doma. Velice milý, ale přesto profesionální přístup. Děkuji...
Marcela
Praha
Velmi rychle vyřízeno a dodáno i s menším dárkem, takže jsem byla mile překvapena, a teď čekám, co na to řekne ten, pro koho je to...
Simona
Únanov
Doprava do jednoho dne. Reklamace do jednoho dne. Milá obsluha. Příznivé ceny. Vstřícnost. Rychlost odezvy na podpoře.
Lukas
Pardubice