Výběrová káva Kolumbie EL MANDARINO z pražírny Rocket Bean Roastery je charakteristická tóny mandarinek, cukrové vaty, pudinku a červených jablek.
Zrna se fermentují 24 hodin ve vodě a poté se třikrát propláchnou čistou vodou. Od prvního doušku se projevují specifické vlastnosti regionu Cauca obohacené o citrusové chuťové tóny odrůdy Castillo, které odrážejí název farmy - El Mandarino.
Oblast Cauca se nachází v jihozápadní části Kolumbie. Kávu v regionu Cauca pěstují na malých pozemcích venkovské a domorodé komunity ve 34 obcích, v nichž žije více než 90 000 rodin, které pěstují přibližně 93 000 hektarů kávy Arabica.
Mery Yolanda Daza zdědila farmu El Mandarino po svém otci Alfonsu Dazovi. Jako děti pomáhali Mery a její bratr otci s pěstováním kávy, sklizní a drobnou výrobou. Nyní může říci, že nejen ona sama, ale všichni členové její rodiny jsou pěstiteli kávy. Všechny loty kávy pocházející z El Mandarino a dalších Merysových farem ukazují skvělý výsledek společné práce tří generací na poli. El Mandarino je 1,7 ha velká farma s ⅔ pokrytými kávovníky, z nichž se více než 50 % klasifikuje jako polostínové a stínové.Do budoucna plánuje používat nové a zajímavé metody zpracování svých lotů a produkovat ještě kvalitnější kávová zrna. Jedním z jejích snů je mít velkou kávovou společnost, kde by mohla při výrobě kávy zaměstnávat lidi z celého regionu Cauca, Bolívar.
- Farmář: Mery Yolanda Daza
- Farma: El Mandarino
- Nadmořská výška: 1950 m.n.m.