Milovníci cascary prosím pozor! BeBerry mají cascaru z Kolumbie a ještě navíc je bird friendly. Že jste o cascaře ještě neslyšeli? Cascara, tedy slupky kávových třešní, se v poslední době dostává do popředí kávového světa. Z kdysi sekundárního, odpadního produktu se opět stává chutný nápoj, plný kofeinu a antioxidantů, kterému se přezdívá "kávový čaj". V chuti najdete ovocný kompot, ibišek, třešně a broskve.
Ochutnejte lahodný čaj z usušených slupek kávovníku zvaný Cascara. Samotná Cascara je vedlejší produkt zpracování kávových zrn. Ač je to možná pro některé z vás překvapivé, kořeny kávové kultury jsou spojené právě s Cascarou. Kávová zrna se začala pražit až v 15. století v Jemenu, do té doby se házela na zem jako pecky od švestek, jelikož ze sušených plodů se vařil odvar zvaný Buna. Tento nápoj zažil svůj comeback s rozmachem výběrové kávy a rychle se začal těšit velké popularitě. Chutná skvěle jako horký i ledový čaj nebo letní limonáda. Tak Cascaru určitě vyzkoušejte!
Rodinná kávová farma La Pradera byla vytvořena v roce 1971 a v současné době se až čtyři generace rodiny Daza Bautista přímo podílejí na výrobě, zpracování a vývozu výběrové kávy. Kvalita jejich kávy a její hodnota vyplývají z pouta rodiny k jejich zemi a kávě. Farma se nachází v blízkosti kaňonu Chicamocha – druhého největšího kaňonu na světě. Kaňon vytváří jedinečné, příznivé mikroklima s teplými proudy vzduchu během dne a chladným vánkem a srážkami v noci. Rodinná farma La Pradera dnes zahrnuje 8 dalších farem a veškerou infrastrukturu pro zpracování kávy v družstvu La Pradera. V laboratoři pro kontrolu kvality pracuje tým certifikovaných specialistů v čele s Luisem Alfredem Archilou.
Doporučená příprava: použití 4-5g Cascary na 100g vroucí vody a louhovat 7-10 minut.
- Nadmořská výška: 1600 - 2000 m n. m.