Výběrová káva Burundi NYAGISHIRU z britské pražírny Redemption Roasters je charakteristická tóny borůvek, švestek a třešňového květu.
Mycí stanice Nyagishiru se nachází v krajině plné stromů v obci Buhinyuza v provincii Muyinga v Burundi. Rovinatá krajina Burundi, která patří k nejméně známým kávovým oblastem, vytváří ideální podmínky pro produkci naturálně zpracované kávy. Káva prochází jednou ze dvou stanic této krajiny a sice stanicí Matraco. Zpracování kávy je pro zdejší pěstitele jediným a tedy i zásadním zdrojem příjmu. Producent Matraco úzce spolupracuje s místní komunitou, které pomohl vybudovat školu a zdravotní středisko. Zároveň napomáhá zdejším pěstitelům zlepšovat kvalitu kávy pomocí kompostované kávové dřeně a tím pádem i zvyšovat produkci kávy.
Při suché metodě jsou třešně po sběru rozprostřeny v tenké vrstvě na betonová patia, nebo na africké postele, kde se suší. Případně se na dosušování používají i mechanické sušičky. Káva musí být pravidelně otáčená, aby se zamezilo vytváření plísní a nezapočala nechtěná fermentace. Když je sušení u konce, ať na slunci nebo v sušičce, slupka se mechanicky odstraní v takzvaném dry millu.
- Nadmořská výška: 1500 - 1700 m n. m.