Výběrová káva Burundi MASHA NATURAL BOURBON ze švédské pražírny Muttley & Jack's je charakteristická tóny černých třešní, rozmarýnu a ibišku.
Stanice Masha byla postavena v roce 1989 a je pojmenována po podhorském kopci, na kterém stojí. Název Masha pochází z kirundského slova "amasho", což znamená "stádo dobytka". Podhorský kopec byl křižovatkou pro mnoho stád v regionu. Mnoho místních pastevců se navzájem zdraví jedinečnou frází používanou pouze v tomto regionu. Říkají "gira amasho", což znamená "majitel krav". Navzdory všudypřítomnosti pěstování kávy v Burundi má každý drobný pěstitel relativně malou úrodu. Průměrný drobný zemědělec má přibližně 250 stromků, obvykle na svých vlastních dvorech. Každý strom vydá v průměru 1,5 kg třešní, takže průměrný producent prodá ročně asi 200-300 kg třešní.
Při suché metodě jsou třešně po sběru rozprostřeny v tenké vrstvě na betonová patia, nebo na africké postele, kde se suší. Případně se na dosušování používají i mechanické sušičky. Káva musí být pravidelně otáčená, aby se zamezilo vytváření plísní a nezapočala nechtěná fermentace. Když je sušení u konce, ať na slunci nebo v sušičce, slupka se mechanicky odstraní v takzvaném dry millu.
- Nadmořská výška: 1.700 m n. m.
- Zpracovatelská stanice: Masha