Pražírna 3 Champs přichází s novou bombou pro všechny milovníky ovocných káv. Tahle kávička z Burundi díky svému anaerobnímu zpracování vás nadchne chutěmi ananasu, nektarinek a červeného vína.
Samotná zpracovatelská stanice se nachází v nadmořské výšce 1 893 metrů nad mořem. Zpracovatelský závod je vybaven 10 fermentačními nádržemi, 2 namáčecími nádržemi a sušícím polem se 165 sušícími stoly včetně 4 před sušících stolů. Kibingo díky tomu může zpracovat až neuvěřitelných 750 000 kg třešní denně. V okolí Kibinga pěstuje kávu 3515 farmářů, kteří mají svoje farmy rozprostřené na 18 okolních kopcích. Všichni registrovaní pěstitelé v mycí stanici Greenco jsou organizováni ve skupinách po 30 lidech, v jejichž čele stojí vedoucí farmy. Během období sklizně se veškerá káva sbírá selektivně ručně. Průměrný drobný pěstitel má přibližně 250 stromů. Každý strom dává v průměru 1,5kg třešní, takže průměrný pěstitel prodá ročně asi 200 - 300kg třešní.
Kávu v zemi produkují téměř výhradně drobní pěstitelé a velká část této drobné produkce je výjimečně kvalitní. Burundi se díky svým mimořádně sladkým, čistým a často květinovým kávám každým rokem stále více prosazuje na mapě výběrových káv. Káva má pro rodiny i celou zemi zásadní význam jako je zlepšení a rozšíření infrastruktury pro kávu nejen způsobem, jak zlepšit příjmy, ale i způsobem, jak revolučně změnit výdělečný potenciál celého národa. Výstavba zpracovatelských stanic a rozšíření zemědělské poradenské činnosti mohou být skvělým způsobem, jak zlepšit kvalitu kávy.
Zpracovatelská stanice Kibingo sdružuje 3,515 drobných zemědělců z regionu. Každý pěstitel přiveze na stanici v průměru 250 kg třešní ročně. V Kibingu vědí, že základem každé dobré výběrové kávy jsou dokonale zralé a červené třešně, a proto učí farmáře, jak sbírat a dodávat pouze takové třešně. Po odevzdání sklizně jsou zemědělci vyplaceni a péči o třešně přebírá stanice Kibingo.
- Nadmořská výška: 1700 - 1900 m n. m.