Že káva a pivo nejde dohromady? Tento mýtus vyvrací slovenská pražírna Diamond´s Roastery svou brazilkou FAZENDA GUARIROBA IPA. Nenechte si ujít tuto speciální a limitovanou kávu , která taktéž boří mýty o nudných brazilských kávách. A vychutnejte si skvělý chuťový zážitek z IPI, citronové trávy, medu a manga ve svém šálku kávy.
Brazilskou Fazenda Guariroba IPA vyrobily Gabriela Lamounier Vieira, Elisa Paiva Lamounier a Marilia Aguiar Paiva. Právě ony mají na starosti farmu Guariroba, která skvěle reprezentuje brazilské kávy na domácí i mezinárodní scéně. Tato farma byla oceněna jako jedna z nejlepších farem s přírodním zpracováním kávy.
Kávové třešně odrůdy Yellow Topazio se sklízejí pouze tehdy, když dosáhnou cukernatosti nejméně 25 Brix. Po sběru procházejí třešně hydraulickým výběrem, při kterém jsou namočeny na 1 hodinu do vody. Poté se třešně podrobí 72hodinové karbonické maceraci za použití Mossta (katalyzátor používaný při fermentaci). Poté se třešně odstopkují a projdou druhou 72hodinovou karbonickou macerací. Chmel Mossto použitý v tomto procesu je naočkován chmelem Galaxy, který kávě dodává jedinečné chuťové vlastnosti. Zejména ovocné a citrusové chutě. Po celém procesu fermentace se kávová zrna suší 25 dní na afrických lůžkách. Tím je zajištěna optimální vlhkost zrn 10,5 %. Díky tomuto pečlivému procesu získávají kávová zrna výrazné chutě a vůně a výsledkem je skutečně výjimečný zážitek z kávy.
- Nadmořská výška: 1050 m n.m.