Wildkaffee Rösterei

4.3 / 5

O nás

Tel: +49 8821 7546715
Adresa: Bahnhofstr.
82467, Garmisch-Partenkirchen
Německo
Web: wild-kaffee.de
Sociální:

Myšlenka

V roce 1892 založil Leonhard Panholzer se svou ženou Marií v Partenkirchenu na starém nádraží obchod s potravinami a mlékárnu, kde také obchodoval s praženou kávou z malé pražírny kávy v Hamburku. V té době to byla ještě opravdová rarita, protože umění pražení kávy bylo ještě značně neznámé. V rodině se ujala vášeň pro kvalitní kávu. O dobrých 120 let později se této myšlenky znovu chopil jeho pravnuk Leonhard Wild, známý jako Hardi, a spolu se svou ženou Stefanií založil Wildkaffee Rösterei, první pražírnu kávy v Garmisch-Partenkirchenu. Podnik se neustále rozrůstá. S pražením kávy nyní Hardimu pomáhá firma. Společně s Josefem Staltmayrem zpracovává vysoce kvalitní zelenou kávu, kterou většinou nakupuje přímo od známých pěstitelů. Oba pravidelně jezdí na kávové plantáže, aby udržovali dobré vztahy s pěstiteli a kontrolovali kvalitu zelené kávy přímo na místě. V roce 2014 otevřeli v Garmisch-Partenkirchenu vlastní kavárnu, kterou v roce 2018 předali dlouholetému zaměstnanci, aby se mohli plně soustředit na novou výstavní pražírnu, která byla otevřena na jaře 2018. To je to nejlepší místo, kde s vámi můžeme sdílet naši vášeň pro výběrovou kávu.

Káva

Zelená kávová zrna získáváme od farmářů, z nichž většinu osobně známe. Lidé, kteří se řídí stejnými sociálními zásadami a zásadami kvality jako my. V současné době odebíráme více než 85 % naší zelené kávy přímo od farmářů. Neustále se rozrůstající síť a blízké přátelské vztahy s farmáři v zemích původu jsou pro nás velkým přínosem. Vždy je pro nás důležité najít pro naše zákazníky ta nejlepší zrna. Abychom to mohli zaručit, pravidelně cestujeme za našimi farmáři a kontrolujeme nové sklizně a pracovní postupy přímo na místě. Když kávová zrna dorazí, jsou pečlivě zpracována a procházejí neustálou kontrolou. To však neznamená, že každý druh kávy chutná vždy stejně. Káva je přírodní produkt a její chuť závisí také na převládajících klimatických podmínkách. Je proto naprosto normální, že guatemalská sklizeň chutná letos trochu jinak než v předchozím roce. V každém případě je káva zpracovávána velmi pečlivě, abychom vás mohli vždy rozmazlovat obvyklou kvalitou naší kávy.

Pražení

Všechny naše pražičky jsou nejmodernější bubnové pražičky. Kromě lidského přístupu našich odborníků je na všech pražičkách nainstalován počítačový software, který monitoruje proces pražení. Program monitoruje proces pražení v reálném čase. Všechny složky důležité pro proces pražení, jako je teplota, čas a křivka pražení, lze sledovat a řídit pomocí softwaru Cropster. Díky tomu je možné dosáhnout ještě rovnoměrnější křivky pražení při několika pražicích procesech stejného množství a zajistit tak vynikající kvalitu. Cropster včas upozorňuje na možné nesrovnalosti nebo odchylky, které pak může mistr pečení napravit. O výjimečné kvalitě kávy Wildkaffee samozřejmě nerozhoduje jen moderní technologie, ale především dovednost a zkušenosti obou pražičů Hardiho a Staltiho. Ti se snaží z každého kávového zrna vytěžit to nejlepší a vždy zdůrazňují jedinečnou chuť jednotlivých pěstitelských oblastí, z nichž káva pochází. Neustálá kontrola a permanentní sledování jednotlivých pracovních kroků jsou zde samozřejmostí, aby vám zaručily vysokou kvalitu a výjimečnou chuť kávy Wildkaffee.

Protože káva pro nás není jen nápoj, ale vášeň. Těšíme se, že se s vámi budeme moci podělit o další skvělé kávové zážitky.