Doručení do Vánoc: Doručenína adresu
Stíháme(1-3 pracovní dny)

The naughty dog podzimní speciál Mini Mill Set

Napsat první hodnocení
Momentálně vyprodáno

Obsah balení

Značka
Hario
Kompatibilita mlýnku
Filtr
Mechanismus mletí
Keramické kónické kameny
Materiál
Keramika, Nerezová ocel, Plast, Polypropylen
Barva
Černá
Hmotnost
0,36 kg
Objem (g)
24 g
Výška
22 cm
Šířka
15 cm
Průměr
7,2 cm

Ruční mlýnek Hario Mini Mill Slim PLUS je aktualizovaná verze jeho staršího předchůdce se stejným názvem, mlýnku Hario Mini Mill Slim.

Hlavním rozdílem oproti starší verzi (Hario Mini Mill Slim) je kromě barevného provedení do průhledné černé barvy i změna v mechanismu páčky na mletí. Starý mechanismus vycházel z pětihranu, který se po čase mohl opotřebovat. Nová verze přichází s šestihranem, díky tomu je skvělý mlýnek ještě lepší.

Mlýnek Hario Mini Mill PLUS je prvotřídním produktem japonské společnosti Hario. Jako jeden z mnoha mlýnků na trhu nabízí komfort při mletí zrnkové kávy díky kvalitním keramickým kamenům. Jeho ergonomický design byl navržen pro snadnou manipulaci. S mlýnkem dokážete za méně než minutu namlít 15 g kávy, což je ideální množství pro přípravu kávy v AeropressuChemexu nebo driperru V60.

  • Vhodný pro všechny alternativní přípravy kávy.
  • Ergonomický design s komfortním uchopením.
  • Vylepšený mlecí mechanismus oproti staré verzi
  • Za minutu pomele 15 g kávy.

Jak nastavit hrubost mletí zrnkové kávy?

Nastavení hrubosti při ručním mlýnku Hario Mini Mill PLUS je jednoduché. Stačí pootočit matici na spodní části mlecího mechanismu doprava (jemnější mletí) nebo doleva (hrubší mletí) a vaše káva bude připravena k použití. Doporučujeme kávu namlít maximálně 15 minut před její přípravou. V opačném případě dochází ke ztrátě jejích charakteristických vlastností a znehodnocení vašeho kávového dobrodružství.

  • Jednoduché nastavení pomocí matice na spodní části mlecího mechanismu.
  • Kávu se snažte mlít maximálně 15 minut před její přípravou.

Jak vyčistit ruční mlýnek Hario Mini Mill Slim PLUS?

Mlýnek jednoduše rozebereme pootočením matice na spodní části mlecího mechanismu doleva. Následně se mlýnek rozebere na několik částí a mlecí keramické kameny omyjeme pod tekoucí vodou.


Hario Mini Mill je ideální do kuchyně, práce nebo na cestování. Pokud ale hledáte něco většího, doporučujeme Hario Skerton

Video:

Pražírna
The naughty dog
Země původu
Kolumbie výběrová káva Kolumbie
Region
Kolumbie - Anserma
Odrůda
Caturra, Castillo, Colombia
Použití
Filtr
Způsob zpracování
Anaerobní
Chuťový profil
Karamel, Mléčná čokoláda, Lesní ovoce, Červené víno
Stupeň pražení
Světlé až středně světlé
Metoda přípravy
Aeropress, Chemex, Chytráček, French Press, Hario V60, Vacuum Pot

Výběrová káva Kolumbie ESTANDAR z české pražírny The Naughty Dog je charakteristická tóny lesního ovoce, červeného vína, karamelu mléčné čokolády. 

Farma Anserma byla založena v roce 1967 v regionu Caldas. K dnešku zahrnuje přes 2000 drobných pěstitelů, kteří kávu pěstují pod baldachýnem bujné vegetace. Ti spolupracují se sdružením UNION, které jim pomáhá zlepšovat kvalitu a kávu používá také jako prostředek pro zlepšení sociálních a ekonomických standardů. Zisky jsou znovu investovány do sociálních programů majících dopad na širší komunitu farmářů ať už na rovnost mužů a žen a nebo jejich vzdělávání. Každý pěstitel, který přispívá do této skupiny, obhospodařuje svůj malý pozemek podle doporučených osvědčených postupů skupiny. Hustota výsadby stromů se liší podle krajiny, ale obvykle se pohybuje mezi 5 000 a 7 500 rostlinami na hektar. Nejčastěji pěstovanými odrůdami jsou Colombia, Caturra a Castillo, stejně jako ve většině Kolumbie, i když někteří pěstitelé mohou mít další malé pozemky s tradičnějšími nebo experimentálními odrůdami. Vzhledem k malé průměrné velikosti pozemku pěstuje většina členů pěstitelské skupiny také vedlejší plodiny, a to zdvojením výsadby stínových stromů - například plantain nebo ovoce.

Vzhledem k tomu, že výrobci stále více zohledňují vliv fermentace na kvalitu a profil své kávy, zavádějí do svého repertoáru různé zajímavé techniky, aby zpestřili svou nabídku. Jednou ze stále oblíbenějších metod je fermentace kávy v kontrolovaném anaerobním prostředí, což znamená, že káva je po část fermentačního procesu uchovávána v nádobě bez přítomnosti kyslíku. Tato naturálně zpracovaná šarže prochází 48hodinovou fermentací v nádrži a poté se suší v sile při teplotě 28 stupňů. Sušení se přeruší po 16 hodinách a teplota se zvýší na 37 stupňů, dokud vlhkost zrn nedosáhne 20 %. Poté se káva ponechá 24 hodin v uzavřených sudech a následně se suší v parabolické sušičce na 10 %.

  • Nadmořská výška: 1800 m n. m.
  • Sklizeň: podzim 2021 

 

Vánoční kafe

Hodnocení

Zatím žádné hodnocení

🤩 Označte hvězdičkami, jak produkt obstál, a pomůžete tak dalším s výběrem.

Diskuze

Zatím žádné otázky

Zeptejte se nás, co Vás na produktu zajímá, a my Vám rádi okamžitě odpovíme.



Co o Kofiu říkají kávomilové

Hezká a někdy i méně hezká slůvka

99% kávomilů doporučuje Kofio
5906 recenzí
Neměli mou požadovaný ruční mlýnek skladem, ale postavili se k tomu skvěle a vyřešili to tak, že jsem na tom ještě lépe, než bych ...
Barbora
Líšnice
Naprosto bleskové doručení do druhého dne. Už několikátý nákup, vždy spokojenost.
Kristýna
Statenice
Celkově velká spokojenost, jsem velkým fanouškem českých pražíren a domácí přípravy kávy, zde mám na jednom místě velký výběr káv ...
Anna
Praha
Ochota, laskavost a vstřícnost. Než by nechali kávu "zestárnout na polici", raději včas sníží cenu. Vynikající komunikace s e-shop...
Pavel
Kopřivnice
Mile mě překvapilo jak byl balíček krásně zabalen a blesková rychlost doručení. Kvalita byla, samozřejmě, perfektní!
Alena
Plzeň
Neuvěřitelně rychlé vyřízení. Než jsem se nadála, dárek byl doma. Velice milý, ale přesto profesionální přístup. Děkuji...
Marcela
Praha
Velmi rychle vyřízeno a dodáno i s menším dárkem, takže jsem byla mile překvapena, a teď čekám, co na to řekne ten, pro koho je to...
Simona
Únanov
Doprava do jednoho dne. Reklamace do jednoho dne. Milá obsluha. Příznivé ceny. Vstřícnost. Rychlost odezvy na podpoře.
Lukas
Pardubice