Připravte se na láskyplný valentýnský zážitek s touto speciální valentýnskou limitkou od slovenské pražírny Concept Coffee Roasters! Tato káva je více než jen nápoj, je to projev lásky a péče. V každém doušku poté objevíte plné tóny višní v čokoládě a šťavnaté tóny tropického ovoce s lehkou květinovou dochutí. Tato káva představuje esenci romantiky, kde se snoubí jemné květinové tóny a sladké chutě vytvářející harmonii, která je přesně tak jedinečná jako vaše láska.
Tato Gesha je jednou z nejnáročnějších káv vyráběných v oblasti El Vergel, která se nachází v nejvyšší části státu. Tato odrůda byla vysazena na základě půdních a klimatických podmínek speciálně pro podporu prodlouženého růstu třešní, aby se podpořila vyšší brix. obsah. V roce 2016 byla vysazena v množství 12 300 rostlin, této mikro partii se podařilo najít specifické genetické větve Gesha pro vývoj specifických procesů založených na těchto genetických větvích.
Karbonická macerace je jedna z nejnovějších metod zpracování kávy, a to i přes to, že mezi vinaři je známá již dlouhou dobu. Tudíž můžeme říct, že je tato metoda od vinařů převzata. V oblasti zpracování kávy je tato metoda prozatím silně experimentální a používá ji pouze malý počet farmářů. I přes to z ní dokáží vytvořit až neuvěřitelně chutnající kávy. Postup je podobný jako u anaerobní fermentace, a tudíž i jako u promyté metody. Rozdíl spočívá v tom, že se nechávají fermentovat celé bobule i se slupkou v nádobách naplněných oxidem uhličitým. Díky tomu, že zrna fermentují i se slupkou, dostane se do nich podobně jako u naturální metody více látek, tedy hlavně cukrů, chuť bude poté plnější, sladší a výraznější. Díky oxidu uhličitému začnou při fermentaci probíhat jiné chemické reakce než při obvyklé anaerobní fermentaci, což bude mít na výslednou chuť také velký vliv. Při této fermentaci se budou postupně rozkládat buněčné stěny dužiny a slupky zevnitř ven. To zaručí jednodušší očištění od zbytků dužiny. Další postup se již může lišit podle uvážení konkrétního farmáře, vzhledem k tomu že tato metoda zatím nemá pevně daná pravidla. Chuť výsledné kávy bude velmi jiná než na co býváme zvyklí, chutě budou výrazné, neobvyklé, jasné a čisté.
- Farma: El Vergel
- Nadmořská výška: 1460 m n.m.
- Producent: Bayter brothers
- Sklizeň: 2023