Doručení do Vánoc: Doručenína adresu
Stíháme(1-3 pracovní dny)

Coffea Circulor - PANAMA 3PACK set

Napsat první hodnocení
Momentálně vyprodáno

Obsah balení

Pražírna
Coffea Circulor
Země původu
Panama výběrová káva Panama
Region
Boquete
Odrůda
Caturra
Použití
Filtr
Způsob zpracování
Anaerobní
Chuťový profil
Borůvky, Červené hrozno, Šípek, Třtinový cukr
Stupeň pražení
Světlé až středně světlé
Metoda přípravy
Aeropress, Chemex, Chytráček, French Press, Hario V60, Vacuum Pot

Výběrová káva Panama CATURRA NASDX z norské pražírny Coffea Circulor je charakteristická tóny borůvek, červených hroznů, šípků a cukrové třtiny.

Na farmě Alto Lino, kde se pěstuje káva Caturra a kde se nachází mlýn na kávu a cupping room, je vysázeno celkem 12 hektarů krásných, zdravých stromů. Eugene Altieri přijel do Panamy z Francie, aby se stal občanem, založil rodinu a vytvořil dědictví. Stal se také součástí místní kultury, která mu přezdívá Pipim Estate. Sběr třešní probíhá ručně kvalifikovanou místní pracovní silou, která dbá na to, aby byly třešně zcela vyzrálé. Nasbíraná káva se odváží do mlýna, kde se v uzavřených plastových nádržích podrobuje anaerobní fermentaci. Nepřidává se žádná voda ani syntetické kvasinky. Později se káva pomalu suší na afrických postelích po dobu 21 dní. Po dosažení 11% vlhkosti jsou kávová zrna umístěna do skladu s kontrolovanou teplotou a vlhkostí, kde odpočívají. Tuto oceněnou kávu zařizují naši milí přátelé z rodiny Altieri a je významným účastníkem aukcí Best of Panama.

  • Zpracování: NASDX - naturální, anaerobní pomalá fermentace
  • Producent: Pipim Estate
  • Farmář: Eugene Altieri
  • Nadmořská výška: 1300 - 1350 m.n.m.

 

Doporučený recept pro Hario V60 - 01/02, Hario VCF-01/02 od Coffea Circulor z World Brewers Cup je "1:1:1"

  • 20g kávy + 300g vody

 

  1. nálev 100g vody po dobu 20 sekund
  2. v 1:00 nálev dalších 100g vody po dobu 20 sekund (zkontrolujte, zda je filtrační vrstva rovná, zabraňte vzniku dutin a kráterů)
  3. v 2:00 nálev dalších 100g vody po dobu 20 sekund (dbejte na to, aby při poslední nalévací fázi nezůstaly na stěně filtru žádné kávové zbytky)
  4. konec v 3:00

 

  • úprava hrubosti mletí: Cílová velikost 600-800 μm

Příklad: 28 otáček od nejjemnějšího nastavení na mlýnku Comandante. Pokud průtok končí po každé minutě, upravte nastavení mletí na jemnější, respektive na pomalejší průtok.

  • teplota vody: doporučujeme 93 - 95 °C

 

Pražírna
Coffea Circulor
Země původu
Panama výběrová káva Panama
Region
Callejón Seco
Odrůda
Typica
Použití
Filtr
Způsob zpracování
Suché (natural)
Chuťový profil
Borůvky, Cedr, Červené hrozno, Třtinový cukr
Stupeň pražení
Světlé až středně světlé
Metoda přípravy
Aeropress, Chemex, Chytráček, French Press, Hario V60, Vacuum Pot

Výběrová káva Panama ALTIERIA YUYI z norské pražírny Coffea Circulor je charakteristická tóny borůvek, cedru, červených hroznů a třtinového cukru

Farmy Altieri se nachází v nejlepších oblastech produkujících kávu na světě. Rostou zde oceněné kávy Typica, Caturra, Catuai a Geisha. Sběr se provádí ručně a kvalifikovanými lokálními pracovníky a zajišťuje, že kávové třešně jsou perfektně dozrálé. Třešně se pak odvezou do mlýna, kde se ponoří do vody, aby se roztřídily. Poté jsou umístěny na africké postele, které jsou na přímém sluníčku po dobu asi 21 dnů. Po dosažení 11% vlhkosti jsou kávová zrna umístěna do skladu s kontrolovanou teplotou a vlhkostí.

Tuto oceněnou kávu připravili drazí přátelé Coffea Circulor, rodina Altieri, kteří jsou prominentními účastníky aukcí Best of Panama.

Při pražení se Ivica Cvetanovski (zakladatel Coffea Circulor) zaměřuje na karamelovou sladkost a ovocnou, tropickou kyselost, aby zvýraznil ty nejžádanější vlastnosti této kávy.

Doporučený recept pro Hario V60 - 01/02, Hario VCF-01/02 od Coffea Circulor z World Brewers Cup je "1:1:1"

  • 20g kávy + 300g vody 
  • úprava hrubosti mletí: cílová velikost 600-800 μm
    • Příklad: 28 otáček od nejjemnějšího nastavení na mlýnku Comandante. Pokud průtok končí po každé minutě, upravte nastavení mletí na jemnější, respektive na pomalejší průtok.
  • teplota vody: doporučujeme 93 - 95 °C 
  1. nálev 100g vody po dobu 20 sekund
  2. v 1:00 nálev dalších 100g vody po dobu 20 sekund (zkontrolujte, zda je filtrační vrstva rovná, zabraňte vzniku dutin a kráterů)
  3. v 2:00 nálev dalších 100g vody po dobu 20 sekund (dbejte na to, aby při poslední nalévací fázi nezůstaly na stěně filtru žádné kávové zbytky)
  4. konec v 3:00
  •  
  • SCA Score: 89.50
  • Producent: Mimas Estate
  • Region: Callejón Seco, Boquete
  • Nadmořská výška: 1 600 m n.m.
  • Velikost lotu: 100 kg

 

Pražírna
Coffea Circulor
Země původu
Panama výběrová káva Panama
Region
Boquete
Odrůda
Typica
Použití
Filtr
Způsob zpracování
Promyté
Chuťový profil
Med, Heřmánek, Ostružina
Stupeň pražení
Světlé až středně světlé
Metoda přípravy
Aeropress, Chemex, Chytráček, French Press, Hario V60, Vacuum Pot

Výběrová káva Panama GENE z norské pražírny Coffea Circulor je charakteristická tóny heřmánku, ostružin a medu.

Za touto kávou stojí Eugene Altieri, kdy jeho kávovou produkci můžeme datovat již na počátku 2. tisíciletí. V současné době Eugene také zapojil několik členů své rodiny do zpracování kávy a postprodukční práce.

Jeho farmy se nacházejí v regionu Boquete a jsou jednou z mezinárodně nejuznávanějších zemí ve světě pěstování kávy při hledání nejvyšší kvality. Farma Callejón Seco pěstuje odrůdy jako Typica, Catuai a Geisha. Bez ohledu na odrůdu, je pozornost věnovaná každé z nich velice do detailu. Farma se rozkládá na pozemku o rozloze 45 hektarů, které se nachází na svazích sopky Barú s působivou nadmořskou výškou v rozmezí 1 700 až 2 200 metrů nad mořem. Farma se nachází v národním parku, krásné přírodní chráněné oblasti, obklopená mlžným lesem, který dodává kávě její jedinečnou a zvláštní chuť.

Sběr a kolekce kávových třešní se provádí ručně, kdy sběrači vybírají pouze a jen zralé kávové třešně. Tento důkladný proces výběru zajišťuje, že právě zralá zrna jsou zárukou té nejlepší kvality. Káva byla zpracována promytou metodou, kdy byly třešně zbaveny dužiny a následně     záplatují do konvenčního promytého fermentačního procesu.

Coffea Circulor tento lot získal v době Best of Panama 2020, kdy jim ho zprostředkoval právě jejich přítel Eugene P. Altieri s rodinou.

Doporučený recept V60 Coffea Circulor z World Brewers Cup je "1:1:1"

  • 20g kávy + 300g vody
  1. nálev 100g vody po dobu 20 sekund
  2. v 1:00 nálev dalších 100g vody po dobu 20 sekund
  3. v 2:00 nálev dalších 100g vody po dobu 20 sekund
  4. konec v 3:00
  • na vás je úprava hrubosti a teplota vody (doporučujeme 93 - 95 °C)

 

Vánoční kafe

Hodnocení

Zatím žádné hodnocení

🤩 Označte hvězdičkami, jak produkt obstál, a pomůžete tak dalším s výběrem.

Diskuze

Zatím žádné otázky

Zeptejte se nás, co Vás na produktu zajímá, a my Vám rádi okamžitě odpovíme.



Co o Kofiu říkají kávomilové

Hezká a někdy i méně hezká slůvka

99% kávomilů doporučuje Kofio
5906 recenzí
Neměli mou požadovaný ruční mlýnek skladem, ale postavili se k tomu skvěle a vyřešili to tak, že jsem na tom ještě lépe, než bych ...
Barbora
Líšnice
Naprosto bleskové doručení do druhého dne. Už několikátý nákup, vždy spokojenost.
Kristýna
Statenice
Celkově velká spokojenost, jsem velkým fanouškem českých pražíren a domácí přípravy kávy, zde mám na jednom místě velký výběr káv ...
Anna
Praha
Ochota, laskavost a vstřícnost. Než by nechali kávu "zestárnout na polici", raději včas sníží cenu. Vynikající komunikace s e-shop...
Pavel
Kopřivnice
Mile mě překvapilo jak byl balíček krásně zabalen a blesková rychlost doručení. Kvalita byla, samozřejmě, perfektní!
Alena
Plzeň
Neuvěřitelně rychlé vyřízení. Než jsem se nadála, dárek byl doma. Velice milý, ale přesto profesionální přístup. Děkuji...
Marcela
Praha
Velmi rychle vyřízeno a dodáno i s menším dárkem, takže jsem byla mile překvapena, a teď čekám, co na to řekne ten, pro koho je to...
Simona
Únanov
Doprava do jednoho dne. Reklamace do jednoho dne. Milá obsluha. Příznivé ceny. Vstřícnost. Rychlost odezvy na podpoře.
Lukas
Pardubice