Doručení do Vánoc: Doručenína adresu
Stíháme(1-3 pracovní dny)

Coffea Circulor - 3PACK set

Napsat první hodnocení
Momentálně vyprodáno

Obsah balení

Pražírna
Coffea Circulor
Země původu
Etiopie výběrová káva Etiopie
Region
Sidama
Odrůda
Heirloom
Použití
Filtr
Způsob zpracování
Promyté
Chuťový profil
Jahody, Javorový sirup, Máta
Cuppingové skóre
89/100
Stupeň pražení
Světlé až středně světlé
Metoda přípravy
Aeropress, Chemex, Chytráček, French Press, Hario V60, Vacuum Pot

Výběrová káva Etiopie BOMBE WDX z norské pražírny Coffea Circulor je charakteristická tóny máty, jahod a javorového sirupu.

Pro pěstování kávy v Etiopii jsou typické komunitní zpracovatelské stanice a velké množství drobných farmářů (několik stovek až tisíců), kteří na ně nosí své třešně ke zpracování. Výjimkou není ani zpracovatelská stanice Bombe, která se nachází severně od vesnice Shantawene a je součástí kávové společnosti Daye Bensa Coffee. Farmáři, kteří dodávají kávu do této zpracovatelské stanice, ji pěstují vysoko v horách v bujném zeleném porostu hor zvaných Bombe. Odtud je tedy odvozený i název promývací stanice. Zpracovatelský závod Bombe je ve svém regionu velice úspěšný díky své skvělé organizaci a progresivnímu přístupu ke zpracování a ekologii. Je proto hojně využíván producenty i z jiných blízkých oblastí.

Zkratka WDX znamená, že se jedná o kávu promytu se suchou fermentací.

Suchá fermentace umožňuje kávám odpočívat v klimaticky řízených fermentačních tancích po odstranění pergamenu z třešní. Káva zůstává teplá a suchá, zatímco fermentace začíná rychleji v prostředí teplého vzduchu než v konvenčním přírodním sušení třešní. To během fermentace aktivuje estery, což je chemická kyselá sloučenina, která podporuje živou kyselost.

  • Nadmořská výška: 2000 - 2400 m.n.m.
  • Cuppingové skóre: 89

Doporučený recept V60 Coffea Circulor z World Brewers Cup je "1:1:1"

  • 20g kávy + 300g vody
  1. nálev 100g vody po dobu 20 sekund
  2. v 1:00 nálev dalších 100g vody po dobu 20 sekund
  3. v 2:00 nálev dalších 100g vody po dobu 20 sekund
  4. konec v 3:00
  • na vás je úprava hrubosti a teplota vody (doporučujeme 93 - 95 °C)
Pražírna
Coffea Circulor
Země původu
Kolumbie výběrová káva Kolumbie
Region
Huila
Odrůda
Castillo, Caturra, Colombia
Použití
Filtr
Způsob zpracování
Promyté
Chuťový profil
Fíky, Med, Pomeranč, Zelený čaj
Cuppingové skóre
88,25/100
Stupeň pražení
Světlé až středně světlé
Metoda přípravy
Aeropress, Chemex, Chytráček, French Press, Hario V60, Vacuum Pot

Výběrová káva Kolumbie OCCIDENTE WX z norské pražírny Coffea Circulor je charakteristická tóny zeleného čaje, fíků, medu a pomeranče.

Sdružení drobných pěstitelů kávy sídlí v obci La Plata v Jihozápadní Huile. Associacion de Productores de Caf de Alta Calidad del Occidente del Huila byla založena v roce 2003 a je výsledkem sloučení několika menších sdružení pěstitelů kávy, které v té době existovaly v La Plata. Dnes má sdružení přes 320 členů z obcí La Argentina, La Plata, Paicol, Nataga a Tesalia. Členy jsou drobní pěstitelé kávy, jejichž farmy se pohybují od 1 do 5 hektarů.

Zkratka WX znamená, že se jedná o kávu promytou.

  • Nadmořská výška: 1400 - 1900 m.n.m.
  • Cuppingové skóre: 88,25

Doporučený recept V60 Coffea Circulor z World Brewers Cup je "1:1:1"

  • 20g kávy + 300g vody
  1. nálev 100g vody po dobu 20 sekund
  2. v 1:00 nálev dalších 100g vody po dobu 20 sekund
  3. v 2:00 nálev dalších 100g vody po dobu 20 sekund
  4. konec v 3:00
  • na vás je úprava hrubosti a teplota vody (doporučujeme 93 - 95 °C)
Pražírna
Coffea Circulor
Země původu
Panama výběrová káva Panama
Region
Boquete
Odrůda
Caturra
Použití
Filtr
Způsob zpracování
Anaerobní
Chuťový profil
Borůvky, Červené hrozno, Šípek, Třtinový cukr
Stupeň pražení
Světlé až středně světlé
Metoda přípravy
Aeropress, Chemex, Chytráček, French Press, Hario V60, Vacuum Pot

Výběrová káva Panama CATURRA NASDX z norské pražírny Coffea Circulor je charakteristická tóny borůvek, červených hroznů, šípků a cukrové třtiny.

Na farmě Alto Lino, kde se pěstuje káva Caturra a kde se nachází mlýn na kávu a cupping room, je vysázeno celkem 12 hektarů krásných, zdravých stromů. Eugene Altieri přijel do Panamy z Francie, aby se stal občanem, založil rodinu a vytvořil dědictví. Stal se také součástí místní kultury, která mu přezdívá Pipim Estate. Sběr třešní probíhá ručně kvalifikovanou místní pracovní silou, která dbá na to, aby byly třešně zcela vyzrálé. Nasbíraná káva se odváží do mlýna, kde se v uzavřených plastových nádržích podrobuje anaerobní fermentaci. Nepřidává se žádná voda ani syntetické kvasinky. Později se káva pomalu suší na afrických postelích po dobu 21 dní. Po dosažení 11% vlhkosti jsou kávová zrna umístěna do skladu s kontrolovanou teplotou a vlhkostí, kde odpočívají. Tuto oceněnou kávu zařizují naši milí přátelé z rodiny Altieri a je významným účastníkem aukcí Best of Panama.

  • Zpracování: NASDX - naturální, anaerobní pomalá fermentace
  • Producent: Pipim Estate
  • Farmář: Eugene Altieri
  • Nadmořská výška: 1300 - 1350 m.n.m.

 

Doporučený recept pro Hario V60 - 01/02, Hario VCF-01/02 od Coffea Circulor z World Brewers Cup je "1:1:1"

  • 20g kávy + 300g vody

 

  1. nálev 100g vody po dobu 20 sekund
  2. v 1:00 nálev dalších 100g vody po dobu 20 sekund (zkontrolujte, zda je filtrační vrstva rovná, zabraňte vzniku dutin a kráterů)
  3. v 2:00 nálev dalších 100g vody po dobu 20 sekund (dbejte na to, aby při poslední nalévací fázi nezůstaly na stěně filtru žádné kávové zbytky)
  4. konec v 3:00

 

  • úprava hrubosti mletí: Cílová velikost 600-800 μm

Příklad: 28 otáček od nejjemnějšího nastavení na mlýnku Comandante. Pokud průtok končí po každé minutě, upravte nastavení mletí na jemnější, respektive na pomalejší průtok.

  • teplota vody: doporučujeme 93 - 95 °C

 

Vánoční kafe

Hodnocení

Zatím žádné hodnocení

🤩 Označte hvězdičkami, jak produkt obstál, a pomůžete tak dalším s výběrem.

Diskuze

Zatím žádné otázky

Zeptejte se nás, co Vás na produktu zajímá, a my Vám rádi okamžitě odpovíme.



Co o Kofiu říkají kávomilové

Hezká a někdy i méně hezká slůvka

99% kávomilů doporučuje Kofio
5906 recenzí
Neměli mou požadovaný ruční mlýnek skladem, ale postavili se k tomu skvěle a vyřešili to tak, že jsem na tom ještě lépe, než bych ...
Barbora
Líšnice
Naprosto bleskové doručení do druhého dne. Už několikátý nákup, vždy spokojenost.
Kristýna
Statenice
Celkově velká spokojenost, jsem velkým fanouškem českých pražíren a domácí přípravy kávy, zde mám na jednom místě velký výběr káv ...
Anna
Praha
Ochota, laskavost a vstřícnost. Než by nechali kávu "zestárnout na polici", raději včas sníží cenu. Vynikající komunikace s e-shop...
Pavel
Kopřivnice
Mile mě překvapilo jak byl balíček krásně zabalen a blesková rychlost doručení. Kvalita byla, samozřejmě, perfektní!
Alena
Plzeň
Neuvěřitelně rychlé vyřízení. Než jsem se nadála, dárek byl doma. Velice milý, ale přesto profesionální přístup. Děkuji...
Marcela
Praha
Velmi rychle vyřízeno a dodáno i s menším dárkem, takže jsem byla mile překvapena, a teď čekám, co na to řekne ten, pro koho je to...
Simona
Únanov
Doprava do jednoho dne. Reklamace do jednoho dne. Milá obsluha. Příznivé ceny. Vstřícnost. Rychlost odezvy na podpoře.
Lukas
Pardubice