Historie kávy v Brazílii sahá až do 18. století, kdy se do země dostaly první kávovníky z Etiopie. Díky obrovské rozloze země a příznivým podmínkám pro pěstování je dnes Brazílie největším exportérem kávy na světě. Z nadpoloviční většiny se v Brazílii pěstuje 100% arabica no najdeme zde i plantáže s Robustou.
Káva Brazílie PAOLO pochází z regionu nedaleko města Sao Paolo, které se považuje za ekonomické centrum Brazílie. Byla pěstována několika malými farmáři a zpracována promytou metodou. Výborně klimatické podmínky dodávají kávě výraznou čokoládovou chuť plnou sladkých decentních tónů jablek a oříšků. Jelikož se jedná o odrůdu Bourbon, v svém balíčku můžete očekávat malé zrnka bohaté vyvážené chuti s nízkou aciditou a plným tělem.
- Odrůda: Bourbon (100% arabica)
- Zpracování: Promyté
- Charakteristika: Čokoláda, Oříšky, Jablko