Suché zpracování je trendy
Sladko-ovocné (funky) natural kávy jsou dnes trendy a všichni je můžeme díky skvělým pražírnam ochutnávat.
Vynikající etiopská káva zpracovaná suchou metodou. Pan Tsegaye se pyšní už druhou úspěšnou zpracovatelskou stanicí po již zaběhnuté a známé stanici Sasaba. Je to marné, kvalita se nezapře. Tahle káva chutná opravdu výjimečně a ohromě nás baví. Má jedinečný, pro některé až šokující, chuťový profil a vysokou sladkost. Farmář a zpracovatelská stanice Náš dodavatel spolupracuje s panem Tsegaye Hagos – majitelem Sasaba zpracovatelské stanice již přes 5 let. Pan Tsegaye je výjimečný tím, že rok co rok dodává stabilně vysoce kvalitní kávy, vypěstované v regionu Guji. Po jeho úspěchu se zpracovatelskou stanicí Sasaba se pustil do nového projektu s názvem Genet. S reputací, kterou si získala Sasaba lehce přilákal farmáře z okolí, které do Genetu nosí svou kávu na zpracování. Momentálně Genet sdružuje 800 farmářů...
Pražírna
Charakteristika
Čokoláda, Granátové jablko, Pomerančová kůra
merchant
Tahle káva nám doslova vyrazila dech. Salvádorské kávy jsou většinou považovány ze poměrně chuťově konzervativní. Což ovšem neplatí pro tuhle kávu odrůdy bourbon elite, zpracovanou metodou natural. Gilberto Baraona se výběové kávě věnuje již několik let. Na své farmě Los Pirineos, jejíž historie sahá až do roku 1890, produkuje samé fantastické věci. Je považován za jednoho z průkopníků výběrové kávy v Salvadoru. Všechnu kávu z Los Pirineos totiž zasadí, vypěstuje, ale také zpracuje ve svém zpracovatelském závodě, který patří k nejstarším, ale také k nejmodernějším v zemi. Kávu na farmě sbírají pouze speciálně vyškolení zaměstnanci, kteří jsou za svou kvalitní práci velmi nadstandardně zaplaceni. Naturaly se na Los Pirineos suší 30-40 dní na afrických postelích. Pomalé sušení přispívá...
Pražírna
Charakteristika
Ananas, Jahody, Mango
merchant
Pražírna výběrové kávy Beansmith.s (Kofárna) a její jedinečná Brazílie DOS CRIMINOSOS. Byla pěstována v nadmořských výškách až 1050 m.n.m. a dosahuje neuvěřitelné cuppingové skóre 88,25 bodu. Káva v tomto balení je pro nás výjimečná svou konzervativní chutí, která však dosáhla vynikajícího chuťového skóre. Byla sklizena sice již koncem roku 2016, od té doby je však její kvalita uchována v těch nejlepších vakuových baleních, ze kterých ji přímo pražíme. Zachovává si tak svou výjimečnou chuť, která Vám bude nejspíš připomínat kvalitní černý čaj s aromatikou rašelinového kouře. Brazílie je pro nás obvykle zdrojem vynikajících výběrových káv s nízkou aciditou, tato káva však v tomto předčí ostatní brazilské kávy z naší nabídky.
Charakteristika
Earl Grey, Koření, Květiny