Nyní odesíláme i na Slovensko!
České pražírny na jednom místě, s jednou dopravou a jednou platbou i na Slovensku? Ano, čtete (slyšíte) dobře! Nyní odesíláme všechny kávy a příslušenství na Slovensko a to jen za 90 Kč. Naše kávové předplatné má dokonce dopravu zdarma a to s blížícími se vánocemi jistě potěší. Hranice jsme zbourali a Kofio je oficiálně Československé!
merchant
Kochere zpracované honey metodou? Tak to tu ještě nebylo! Právě inovativní způsob práce, který reflektuje přístup majitele závodu pana Shonta Werku, nás přilákal ke kávám z Reko Koba. Na úpatí stejnojmenné hory Reko tak v srdci woredy Kochere vzniká něco, po čem prahnou zvědavé jazyky evropských a amerických milovníků výběrové kávy - ty naše nevyjímaje. I proto jsme tuhle kávu museli mít. Pražíme ji hlavně na filtr, kde vynikne její úžasná sladkost, svěží acidita, lehké čajové tělo a čistota v chuti - to vše se zajímavým charakterem, který kávě dává neobvyklá metoda zpracování. S jejím zavedením pomáhal zkušenému týmu americký Q grader Michael McIntyre. Tohle je káva pro všechny fanoušky etiopských filtrů - jestli mezi ně patříte, neváhejte ji vyzkoušet!
Pražírna
Charakteristika
Jasmín, Med, Sladké citrusy
merchant
Carlos Enrique Tunubala s manželkou Hermides na své farmě Los Naranjos produkují již několik let výběrové kávu té nejvyšší kvality. A co více, rok od roku je jejich káva lepší a lepší. Klíčem k jejich úspěchu je, dle slov Hermides, maximální hygiena při sběru, zpracování a skladování třešní.  Department Cauca, ve kterém se farma nachází, najdeme na jihozápadě Kolumbie. Tento region se nám moc líbí, protože je velmi hornatý a tím pádem se zdejší kávy sučí mnohem déle. Z následek to má velmi komplexní chutě a aroma ve výsledném nápoji. Při prvním ochutnání bychom určitě neřekli, že je tento lot Tunubala kolumbijská káva, spíše bychom ji určili jako etiopskou. Na sběr kávy najimají na Los Naranjos pomocné dělníky, dále už si ji ale zpracovávají tradičním promytým způsobem na vlastní mikro stanici...
Pražírna
Charakteristika
Borůvky, Smetana, Švestkový džem
merchant
Po limitované Kathakwě přichází o něco umírněnější Gatina, ale o nic méně zajímavá! Zaujala tě její senzorika? Nás taky! Kombinace chutí by se dala připodobnit k milkshaku z tropického ovoce s lehce grepovou dochutí. Na to, že je tenhle lot z první vlny sklizní na tento rok, si pořád drží skvělou formu!Pořád platí, že kávy z Kenyi obsahují vyšší množství kyseliny fosforečné, což je látka, která je pevně zakořeněná v DNA každého z nás. A za druhé je to proces zvaný “soaking”. Poté, co se káva promyje, dokončí proces fermentace a vymyjí se poslední zbytky dužiny ze zrn, káva se znovu ponoří pod hladinu čisté vody na dalších 24 hodin. To přiměje aminokyseliny a bílkoviny se dál rozvíjet a dosáhne se tak vysoké acidity a plných ovocných chutí. 
Pražírna
Charakteristika
Maracuja, Med, Mléčný oolong