Novinky z El Salvadoru
Velké kávové bomby z El Salvadoru dorazily na Kofio! Díky pražírnam Green Plantation, La Boheme café a Nordbeans máme dnes možnost ochutnat jedinečné kávy, zpracované naturální i promytou metodou. V jednotlivých kávách můžete objevit dobrodružství sladkých tónů kakaa, rozmarýnu ale i vanilky nebo broskve. Pojďme společně na výpravu do El Salvadoru!
merchant
Káva pochází z El Salvadoru z regionu Apaneca-Ilamatepec. Konkrétně se jedná o úrodu z rodiné farmy Jasal, která se v tomto regionu usídlila díky perfektnímu prostředí, fantastické půdě a širokému spektru mikroklimat. Zajímavostí u této výběrové kávě je vysoké cuppingové skóre SCAA, které dosáhlo hodnotu až 89,75 bodu, což představuje mimořádně vysoké hodnocení. Káva se vyznačuje sladkým tělem s nádechem čokolády, mandlí a vanilky. Byla zpracována suchou metodou a jedná se o odrůdu bourbon a catuai. Důležitým faktorem při této kávě je v neposlední řadě pražírna Green Plantation, jejíž za zprostředkování tohoto úžasného dobrodružství děkujeme. Kávu jste měli možnost ochutnat i na festivalech Trhy kávy v Brne nebo Prague coffee festivalu...
Pražírna
Charakteristika
Čokoláda, Mandle, Vanilka
merchant
Tato káva je dobře vybalancovaná a čistá s chutí broskví, čerstvých vlašských ořechů a rozmarýnu. Mauricio investuje do ekologického zpracování káv ve Villa Galicia v regionu Apaneca, kde se nachází jeho plantáže, a kde zpracovává celou svou úrodu. Tato lahodná a přirozeně zpracovaná káva z farmy Villa Galicia Estate má sladkou a ovocnou chuť s plným tělem. Káva se suší samostatně na afrických postelích a poté je odlupována pomocí dešťové vody. S Mauriciem pražírna La Bohéme café spolupracuje již několik let a jsou velmi poctěni, že je tento rok navštívil v její pražské kavárně, kde pod jeho dozorem proběhlo několik cuppingů. Kavárnu pražírny La Bohéme café najdete v Praze na Vinohradech a konktrétne na Sázavské ulici...
Pražírna
Charakteristika
Broskve, Rozmarýn, Vlašské ořechy
merchant
Kávu La Laguna pro vás vypěstoval Antonio “Tono” Ticas se svou rodinou. Ta ve známém kávovém regionu Chalatenango žije již po tři generace, v minulosti na stejnojmenné farmě pěstovala broskve, banány a pomeranče. Na území farmy se nachází zdroj pitné vody pro celou oblast městečka Citalá. Ručně sbíraná zrnka odrůdy pacamara (jsou opravdu veliká!) po sklizni zpracoval Rodolfo Ruffatti Batlle, od kterého jsme ji pro vás také koupili. Spolu s Tonem zvolili metodu honey, kdy zrnka v průběhu zpracování vůbec nepřijdou do styku s vodou a suší se s cukernatou dužinou. Díky tomu je káva karamelově sladká. Zároveň nese překvapivé tóny grapefruitu a meruněk. O dlouhodobě vysoké kvalitě Tonových káv svědčí také to, že výběr ze sklizně jeho pacamary se v roce 2012 umístil na 2. místě aukce Cup of...
Pražírna
Charakteristika
Cukrová třtina , Meruňky, Sladký grapefruit