Candycane exkluzivně jen u nás
Jsme Candycane coffee, kluci co pro Vás praží kafe sladký jako cukrátko.
Palmichal Micro-Mill je novým projektem, který si klade za cíl najít farmáře s unikátní kávou a díky bezchybnému zpracování plně rozvinout kvalitu kávy. Káva při zpracování prochází několika stupňovou selekcí. První je ve fermentačních nádržích, kdy se odstraňují takzvané “floaters” další selekce probíhá při vyloupání a následně při sušení na “patios”, kde se káva suší 12 dní. Náš lot je káva odrůd Cattura a Catuai zpracovaná metodou Honey. Při této metodě se při loupání neodstraní celá dužina ale pouze slupka a část dužiny. V chuťovém profilu káva získává to nejlepší z naturální metody zpracování, ale díky následnému promývání je šálek čistý s komplexnější strukturou a aciditou. Káva se vyznačuje obrovskou sladkostí tropického ovoce, aciditou černého rybízu, melounu a krásným, čistým tělem.
Pražírna
Charakteristika
Černý rybíz, Meloun, Tropické ovoce
Kamwangi Factory je jeden ze dvou zpracovatelských závodů patřících pod New Ngariama Coop. Society, který sdružuje zhruba 1000 farmářů z okolí. Farmy jsou velmi malé, průměrně o rozloze 0,4 hektaru a osazené 250 kávovými keři. Všechny farmy se nacházejí na svazích hory Mt. Kenya ve výšce 1800 m.n.m. a díky vulkanické půdě jsou zde skvělé podmínky pro pěstování kávy. Oblast Kirinyaga je spolu se sousedním regionem Nyeri považována za domov nejkomplexnějších a chuťově nejintenzivnějších káv světa. Zpracování probíhá tradiční promytou metodou. Sklizeň probíhá od listopadu do ledna. Káva je ručně tříděná podle velikosti třešní a zralosti. Tato káva vyniká sladkostí bonbónů, sametovým tělem a ovocnými tóny bobulovitého ovoce. Kávu pražíme na přípravu filtrované kávy.
Pražírna
Charakteristika
Rybíz, Citrusy, Koření
Nicolás Ramirez Ramirez vlastní farmu Quejiná, kde pěstuje tři různé odrůdy kávovníku: Bourbon, Caturra a Pache. Jeho zájmem je rozvíjet potenciál mikrolotů výsadbou nových odrůd a zároveň se snaží rozšiřovat svou farmu odkupem okolní půdy. Ihned po sběru se káva na farmě Quejiná vyloupe a nechá proběhnout suchou fermentací v rozmezí 18 – 24hodin. Káva se pak promývá ve třech cyklech čistou vodou. K sušení slouží terasy, na kterých je umístěná následujících 3 až 5 dní. V šálku této kávy najdete sladkou chuť s náznakem ovocné kyselosti. V ústech ucítíte citrusy, jahodovou chuť a čokoládovou sladkost.
Pražírna
Charakteristika
Citrusy, Čokoláda, Jahody
merchant
Finca San Jose je farma o rozloze 90 hektarů, kde se téměř výhradně pěstují odrůdy Bourbon a Pacas. Farma je umístěná mezi dvěma pohořími na vulkanické půdě, která je pro pěstování kávovníku skvělým zdrojem živin. Sklizeň v Salvadoru probíhá od prosince do dubna. Kávové třešně se ihned po sklizni vyloupou a následně fermentují ve vodních tancích po dobu 48 hodin. Káva se následně suší po dobu 12 – 15 dní. Proces sušení je stejně pečlivý jako v případě fermentace. Káva je rozprostřena na vyvýšených lůžkách. V době největšího poledního žáru je zastíněná z důvodu rovnoměrného prosychání. Kávy ze Salvadoru dlouhodě patří mezi oblíbené kávy pro přípravu espressa. V šálku nás zaujala pro neobyčejnou sladkost karamelových bonbónů a mléčné čokolády, ale i jemnou citronovou aciditu. Celkové krásně vybalancovaná káva pražená pro přípravu espressa.
Pražírna
Charakteristika
Bíle víno, Citrusy, Jablko, Toffee
merchant
Palmichal Micro-Mill je novým projektem, který si klade za cíl najít farmáře s unikátní kávou a díky bezchybnému zpracování plně rozvinout kvalitu kávy. Káva při zpracování prochází několika stupňovou selekcí. První je ve fermentačních nádržích, kdy se odstraňují takzvané “floaters” další selekce probíhá při vyloupání a následně při sušení na “patios”, kde se káva suší 12 dní. Náš lot je káva odrůd Cattura a Catuai zpracovaná metodou Honey. Při této metodě se při loupání neodstraní celá dužina ale pouze slupka a část dužiny. V chuťovém profilu káva získává to nejlepší z naturální metody zpracování, ale díky následnému promývání je šálek čistý s komplexnější strukturou a aciditou. Káva se vyznačuje obrovskou sladkostí tropického ovoce, aciditou černého rybízu, melounu a krásným, čistým tělem.
Pražírna
Charakteristika
Černý rybíz, Meloun, Tropické ovoce