Zambie je tak trošku neobvyklá v kávovém světě. Má skvělou polohu, úžasné podmínky pro pěstování, přesto je její produkce minimální. Důvodem je vysoká kvalita této kávy a malé množství farmářů, které tuto surovinu pěstují. Jejich produkce je natolik omezená a káva tolik dobrá, že sehnat ji je otázka velkého štěstí a náhody. Pražírna Mohaji pro tuto kávu zvolila střední pražení a tudíž je vhodná pro přípravu filtrovaných káv i espressa. Promytá metoda dodala při zpracování, této kávě, dokonalou čistotu a její chuť ocení každý kávový nadšenec.
- Původ: Zambia
- Farmář: více malých farmářu
- Zpracování: promyté
A co o sobě říká samotná pražírna?
Svým zákazníkům nabízíme špičkovou čerstvou kávu a to nás moc baví. Kvalitu kávových zrn si vždy vybíráme sami a to podle několika kritérií. Každý člen našeho týmu dává do své práce kousek sebe, což se ve finále vždy projeví v chuti a kvalitě naší kávy.