Výběrová káva Východní Timor RAIMUTIN z britské pražírny The Good Coffee Cartel je charakteristická tóny máslového karamelu, datlí a mandlí.
Východní Timor je jednou z nejmladších zemí světa, která svou suverenitu získala v roce 2002. Jak země nachází stabilitu, rozvoj zemědělství se rychle stává důležitým pilířem strukturální transformace ekonomiky země, přičemž káva se stává jejím nejdůležitějším vývozním artiklem. 37 % domácností v zemi závisí na příjmu kávy. Mokrý mlýn a zpracovatelská stanice Raimutin bylo postaveno v dubnu 2018 v Atsabe, Ermera. Stanice Raimutin slouží jako centrum pro zpracování třešní od pěstitelů z celé obce Ermera. Nachází se v nadmořské výšce 1400 m n. m. a slouží nejen jako místo pro nákup, zpracování a sušení třešní, ale také jako místo setkávání.
Při zpracovávání promytou metodou třešně projdou takzvanou loupačkou, kde při obrovské rychlosti narážejí do kovových disků s výběžky nebo hroty, a tím je z nich odstraněna slupka i dužina. Po tomto kroku nám zůstane zelené zrnko, na kterém ale ještě zbytky dužiny (cukru) zůstaly. Aby se daly tyto pozůstatky po dužině odstranit jednodušeji, tak se zrna nechají po několik, často i desítek, hodin, fermentovat v tancích. Po fermentaci je dužina oddělena od zrníčka a půjde snáze dolů. Tady se dostáváme ke kroku, kvůli kterému tuto metodu nazýváme právě promytá. Káva se z tanků přesune do přemývacího kanálu, kde se omývají zrnka s vodou a odstraňují se z nich poslední zbytky cukrů - dužiny.
- Nadmořská výška: 1400 m n. m.
- Odrůdy: Timor Hybrid, Typica