Tato rwandská káva pochází z produkce pana Justina Musabyiama, který je vlastníkem zpracovatelského závodu Mahembe. Justin se zároveň věnuje pěstování vlastních kávovníků na 8 hektarové plantáži, ale pro pokrytí velké poptávky také vykupuje kávu od okolních farmářů.
Metodika sběru a výkupu třešní je v rámci Mahembe velmi striktní- vykupují se pouze ideálně zralé třešně, na což dohlíží několik vyškolených zaměstnanců. Farmáři samozřejmě tento fakt neignorují a snaží se toto pravidlo maximálně následovat.
Relativně chladné podnebí Rwandy napomáhá ke kontrolované fermentaci. Třešně jsou zbaveny 70% slupky a následně 10-12 hodin fermentovány v nádržích. Následně je káva v pergamenu rozdělena do 2 tříd, dle hustoty zrn, a putuje na 16 hodin do tanků s vodou, kde dojde k vyčištění, které definitivně zastaví fermentaci.
Ještě vlhká káva je poté rozprostřena na zastíněných síťovaných stolech a ručně vytříděna. Poté se suší až 21 dní na afrických postelích, které jsou kryty sítí proti slunci a jiným klimatickým vlivům. Takto dlouhé sušení výrazně zvyšuje životnost a kvalitu výsledné kávy.
Květinkové aroma růží se velmi hezky doplňuje s chutí šťavnatých citrusů. Jde o velmi vyváženou kávu, kterou nejvíce oceníte při metodách přípravy s běleným papírovým filtrem, tedy V60, Kalita, atd.