Jedna z nejprodávanějších káv, Papua Nová Guinea z pražírny Mohaji je tak sladká, že se po ní budete olizovat. Její charakteristické tóny připomínají čokoládu, meruňky, červený rybíz a smetanu.
Vysokou kvalitu si tato káva drží díky ustavičné péči pěstitelů a výšce až 1550 m.n.m., ve které je káva pěstována. Jsou zde bohaté dešťové srážky a chladnějsí klima. Káva se zde sbírá pouze ručně, kvůli nedostupnosti terénu a v souladu s přírodou. Většina kávových plantáží patří menším farmářům v oblasti Sigri. Káva má sladkou vůni, s tóny ořechů a čokolády, s nádechem ovocných plodů akořeněnou bohatou chutí. Kromě sladkosti najdete v kávě i mírnou aciditu, která pohladí vaše smysly. Káva byla zpracována promytou metodou a pražírna Mohaji ji upražila na středním pražení, což odráží její výjimečnost při přípravě espresso nápojů ale i filtrovaných káv.
- Původ: Papua Nová Guinea, Sigri, Western Highlands
- Farmář: více malých farmářu
- Zpracování: promyté
- Nadmořská výška: 1550 m n.m.
- Odrůda: Typica
A co o sobě říká samotná pražírna?
Svým zákazníkům nabízíme špičkovou čerstvou kávu a to nás moc baví. Kvalitu kávových zrn si vždy vybíráme sami a to podle několika kritérií. Každý člen našeho týmu dává do své práce kousek sebe, což se ve finále vždy projeví v chuti a kvalitě naší kávy.