Výběrová káva Etiopie Reko Koba washed od liberecké pražírny Nordbeans.
Ke kávě ze závodu Reko Koba nás přivedl inovativní způsob práce majitele závodu pana Shonta Werku a jeho týmu v čele s paní Firewoyne Tesfaye. Na úpatí stejnojmenné hory Reko tak v srdci woredy Kochere vzniká něco, po čem prahnou zvědavé jazyky evropských a amerických milovníků výběrové kávy - ty naše nevyjímaje.
Třešně určené pro promyté zpracování se nejprve máčejí v tancích, kde se oddělí zrna, která nemají 100% kvalitu. Dále jsou oloupány diskovým strojem a fermentovány po dobu 72 hodin s dvojí výměnou čerstvé vody. Po promytí se suší na vyvýšených postelích zhruba 7-10 dní. Kávu pražíme hlavně na filtr, kde vynikne její úžasně lehká chuť broskví, javorového sirupu a zeleného čaje. Se zpracováním při letošní sklizni pomáhal zkušenému týmu americký Q grader Michael McIntyre. Po honey a natural lotu musíte vyzkoušet i ten promytý!
- Charakteristika: BROSKEV - JAVOROVÝ SIRUP - ZELENÝ ČAJ
- Druh: Arabika (tradiční odrůdy)
- Proces: washed
- Původ: zpracovatelský závod Reko Koba, 1850 - 2100 m.n.m., region Kochere, Yirgacheffe
- Partner: The Coffee Quest
- Použití: filtr