Tahle káva nám doslova vyrazila dech. Salvádorské kávy jsou většinou považovány ze poměrně chuťově konzervativní. Což ovšem neplatí pro tuhle kávu odrůdy bourbon elite, zpracovanou metodou natural.
Gilberto Baraona se výběové kávě věnuje již několik let. Na své farmě Los Pirineos, jejíž historie sahá až do roku 1890, produkuje samé fantastické věci. Je považován za jednoho z průkopníků výběrové kávy v Salvadoru. Všechnu kávu z Los Pirineos totiž zasadí, vypěstuje, ale také zpracuje ve svém zpracovatelském závodě, který patří k nejstarším, ale také k nejmodernějším v zemi.
Kávu na farmě sbírají pouze speciálně vyškolení zaměstnanci, kteří jsou za svou kvalitní práci velmi nadstandardně zaplaceni.
Naturaly se na Los Pirineos suší 30-40 dní na afrických postelích. Pomalé sušení přispívá k velmí komplexním a čistým chutím, které jsou u takto zpracovaných káv spíše vyjímkou.
Veřímě, že si tuhle kávu užijete stejně jako my, protože jsme se do ní zamilovali.
Banány, anas, mango, jahody, smetana. V téhle kávě je toho tolik, že se nám to ani nevejde do popisků. Musíte ji prostě zkusit.