Vietnam LANG BIANG - anaerobic natural

od Coffeein

5.0(1 hodnocení)
Momentálně vyprodáno

Typ balení:

 
Pražírna
Coffeein
Země původu
Vietnam výběrová káva Vietnam
Region
Langbiang
Odrůda
Yellow Catuai
Použití
Filtr
Způsob zpracování
Anaerobní
Chuťový profil
Rum, Sušené ovoce, Tropické ovoce
Stupeň pražení
Světlé až středně světlé
Metoda přípravy
Aeropress, Chemex, Chytráček, French Press, Hario V60, Vacuum Pot

1 kávička 4x jinak. To je Vietnam Lang Biang od pražírny Coffeein. Tahle kávička je anaerobně zpracovaná. Tělo kávy je silné, v chuti se střídá výrazná sladkost zralých červených hroznů, tropického ovoce a jemná hořkost alkoholu - rumu. Všechno to na pozadí doplňují jemné vinné tóny fermentace. Dochuť kávy se nese v hořkém a čokoládovém duchu.

Marián Takáč se v roce 2016 vydal na měsíční dovolenou do Vietnamu, ale už se odtud nevrátil a dnes pěstuje a zpracovává výběrovou kávu. Během dovolené se seznámil s Lim, dívkou, která pochází z etnické minority zvané Ko´ho, která žije pod vrcholem Lang Biang a pěstují tam kávu již 100 let.

Anaerobic natural je inovativní a komplexní technika, která kombinuje prvky tradičního natural zpracování s kontrolovanou anaerobní fermentací. Tento proces výrazně ovlivňuje konečný chuťový profil kávy, často přinášející jedinečné a intenzivní chuťové tóny.

Postup:
1. Po sklizni a přetřídění se kávovníkové třešně umístí do hermeticky uzavřeného pytle, které lze fermentační nádoby, ze kterých se odstraní kyslík. Toto vytváří anaerobní (bezvzduchové) prostředí.

2. Třešně se nechají fermentovat v těchto uzavřených nádobách. Fermentační proces může trvat několik hodin až dní, v závislosti na požadovaném chuťovém profilu. Marián fermentuje svoji kávu 36 hodin. Během této doby dochází k fermentaci za nepřítomnosti kyslíku, což podporuje růst specifických mikroorganismů, které ovlivňují chuť.

3. Po ukončení fermentace se třešně následně promyjí čistou vodou a od tohoto momentu je celý postup sušení stejný jako u metody natural.

  • Nadmořská výška: 1.500 - 1.700 m n. m.
  • Sklizeň: prosinec 2023/leden 2024
  • Zpracovatelská stanice: ZanYa
  • Producent: Marián Takáč

Zákazníci také nakoupili

Hodnocení (1x)

Hodnocení celkem
5.0 / 5
Doporučuje
100%
1 z 1 uživatelů
CapitanBarista ověřený zákazník Zobrazit originál 23. Červenec
Doporučuje produkt
200g
Recept
Dobrá káva. Střední/vysoká kyselina vinná, některé poznámky není snadné získat, ale obecný zážitek z této kávy je skvělý!

Diskuze

Zatím žádné otázky

Zeptejte se nás, co Vás na produktu zajímá, a my Vám rádi okamžitě odpovíme.



Co o Kofiu říkají kávomilové

Hezká a někdy i méně hezká slůvka

99% kávomilů doporučuje Kofio
5899 recenzí
Neměli mou požadovaný ruční mlýnek skladem, ale postavili se k tomu skvěle a vyřešili to tak, že jsem na tom ještě lépe, než bych ...
Barbora
Líšnice
Naprosto bleskové doručení do druhého dne. Už několikátý nákup, vždy spokojenost.
Kristýna
Statenice
Celkově velká spokojenost, jsem velkým fanouškem českých pražíren a domácí přípravy kávy, zde mám na jednom místě velký výběr káv ...
Anna
Praha
Ochota, laskavost a vstřícnost. Než by nechali kávu "zestárnout na polici", raději včas sníží cenu. Vynikající komunikace s e-shop...
Pavel
Kopřivnice
Mile mě překvapilo jak byl balíček krásně zabalen a blesková rychlost doručení. Kvalita byla, samozřejmě, perfektní!
Alena
Plzeň
Neuvěřitelně rychlé vyřízení. Než jsem se nadála, dárek byl doma. Velice milý, ale přesto profesionální přístup. Děkuji...
Marcela
Praha
Velmi rychle vyřízeno a dodáno i s menším dárkem, takže jsem byla mile překvapena, a teď čekám, co na to řekne ten, pro koho je to...
Simona
Únanov
Doprava do jednoho dne. Reklamace do jednoho dne. Milá obsluha. Příznivé ceny. Vstřícnost. Rychlost odezvy na podpoře.
Lukas
Pardubice