Ovocná a sladká zároveň. To je nová Uganda od The Midnight Bean Club. V chuti najdeme tóny jako je mango, jahody a papája. Prostě parádní kafíčko vhodné na všechny použití. Ochutnejte tuto kávu i vy.
Za celou zpracovatelskou stanicí stojí projekt The Coffee Garden, který byl založen v roce 2017 s cílem produkovat výjimečnou výběrovou kávu etickou cestou a najít transparentní přímou cestu až ke konzumentům kávy. Loňský rok projekt, za podpory pražíren, trénoval farmáře v lepších agrikulturních praktikách, lepších sklízecích technikách a v pěstování kávovníků ve stínech stromů. Jen v červenci vysadili ve stínu přes 8 300 stromů. Letos trénink samozřejmě pokračuje. Navíc se Coffee Garden letos podílí na výstavbě toalet pro tři základní školy v okolí. Zpracovatelská stanice spolupracuje s farmáři, kteří produkují mikroloty po dobu posledních pěti let. Majitelé znají každou farmářskou rodinu a farmu, která jim třešně dodává, jelikož žijí v horách kolem šesti set metrů nad promývací stanicí. Mikroloty na zpracovatelské stanici jsou sestavovány podle data sběru a podobného chuťového profilu. Proto se jednotliví farmáři mohou svou kávou podílet na vícero mikrolotech.
Při suché metodě jsou třešně po sběru rozprostřeny v tenké vrstvě na betonová patia, nebo na africké postele, kde se suší. Případně se na dosušování používají i mechanické sušičky. Káva musí být pravidelně otáčená, aby se zamezilo vytváření plísní a nezapočala nechtěná fermentace. Když je sušení u konce, ať na slunci nebo v sušičce, slupka se mechanicky odstraní v takzvaném dry millu.
- Nadmořská výška: 1600 m n. m.