Pokud jste na obrázku na našich stránkách vyhlíželi nějakou fresh nahrávku od metalové kapely, tak vás budu muset zklamat, zatím prodáváme stále jenom kafe, takže kříže zpět Ježíškem nahoru, odlakovat černou, a háro schovat do drdolu. Tak, když už jsme obnovili atmošku hipsterských líhní, kyselého kafe a vlajících flanelek, tak se můžeme věnovat něčemu, za co vám Mikuláš nepřinese kopu uhlí, a to je samozřejmě toto kafčo. Jedná se o Tanzánii od australské pražírny Black Mass Roasters a je to parádní sladká kávička. Po ochutnání kávy, kde najdete crème brûlée, hrušky, pekanové ořechy a zdravou špetku kacířství, zůstanete zaraženě stát jako solný sloup. Tak šup pro něj, hlavně se neohlížet!
Tato zrna pochází z plantáže Finagro, spadající pod Edelweiss Estate, která se rozkládá na 600 hektarech u města Karatu v Tanzanii, regionu Arusha. Byla původně založena německými osadníky kolem roku 1900, po druhé světové válce přešla pod správu Britů, a v roce 1969 ji koupil BN Vohora. Dnes ji vlastní a spravují Neel a Kavita Vohorovi, sourozenci, kteří už po několikátou generaci pěstují kávu v této jedinečné části východní Afriky. Farma se nachází podél okraje kráteru Ngorongoro, největší nedotčené kaldery na světě a od roku 1979 místa světového dědictví UNESCO. Zároveň je farma na okraji stejnojmeného národního parku Ngorongoro, je tedy obklopena původními lesy. Občas se tak mezi kávovými keři projde slon, či buvol.
Při zpracování glazed honey jsou kávové třešně nejprve částečně oloupané, aby se odstranila vnější vrstva dužiny, zatímco část dužiny na zrnku zůstává. Tato částečně odstraněná dužina je sladší a lepivá, což kávě dodává medový nádech. Poté jsou zrna sušena na slunci stále obalená troškou dužiny, což vede k tomu, že se na zrnech vytváří lesklý, glazurovaný povrch, odkud pochází název "glazed honey".
Nadmořská výška: 1650 - 1800 m n. m.