Výběrová káva Tanzanie ACACIA HILLS z pražírny Chroast Coffee Roasters je charakteristická tóny zeleného čaje, arašídů, krémové.
Tento lot z Acacia Hills Estate byl zpracován neobvyklou metodou tzv. opožděného odslupkování. Majitelé farmy Leon a Aideen jsou v mnohém inovátoři v pěstování různých odrůd a zpracování kávových třešní. Naše káva pochází ze vskutku unikátního prostředí. Tak si to představte, severní okraj farmy nabízí pohled na okraj kráteru Ngorongoro a celá severní hranice leží podél hory Oldeani, která svádí vody do jezera Eyasi na hranici rezervace Ngorongoro a parku Serengeti. Káva z této farmy je selektivně ručně sbírána, obvykle přes den a k večeru je svezena do mycí stanice. Obvykle by káva byla ihned zpracována, nicméně v případě tohoto experimentálního lotu, jsou třešně ponechány v zásobníku a zpracování začíná až po 18-20 hodinách. Během této doby probíhá tzv. pre-fermentace, díky níž káva dostává příjemné šťavnaté tóny. Kávové třešně jsou následně odslupkovány a probíhá tzv. suchá fermentace po dobu 12-18 hodin. Po ní jsou třešně promyté v čisté vodě a dalších 10-14 dní se suší na slunci na vyvýšených afrických postelích.
- Producent: Acacia Hills
- Region: Arusha
- Nadmořská výška: 1700 m. n. m.
- Zpracování: promyté (washed)
- Odrůda: Kent
- Cuppingové skóre: 86