Již profláknutá záležitost SWEETSHOP ESPRESSO blend z britské pražírny Square Mile na další sezónu znovu proměnila svou podobu. Tentokrát na vás v balíčku téhle výběrovky čeká blend Kolumbie EL MERIDIANO (50%) a Guatemaly FLOR DEL CAFÉ (50 %). Jako vždy je kávička bombasticky sladká a šílená. Tentokrát plná ovocných tónů zralých bobulí, rybízu, sladkého sirupu a acidních citrusů. Hlavní myšlenka espresso směsi Sweetshop je jednoduchá: spojit sladkou kávu s charakterem a vytvořit zábavné, divoce komplexní espresso s ovocným nádechem.
Kolumbie EL MERIDIANO
Kávu El Meridiano pěstuje 58 členů Asociace pěstitelů výběrové kávy Alto Saldana ve městečku Herrera. Přestože průměrná velikost farmy je pouze 4,5 hektaru, dosahují tito pěstitelé trvale vysokých hodnocení a cen za svou kávu. Částečně za to vděčí pečlivému procesu promývání, sušení a třídění, kterým zrna procházejí, aby byla zajištěna nejvyšší kvalita kávy. Blízkost rovníku a rozmanité mikroklima v této oblasti umožňují téměř nepřetržitou roční sklizeň a nabízejí výraznou a svěží chuť.
- Metoda zpracování: promytá
- Nadmořská výška: 1500-1900 m n. m.
Guatemala FLOR DEL CAFÉ
Káva Flor del Café, kterou vyrábí Ramon Pablo Chalez, producent první generace kávy v Aldea Com Jacaltenango, vyniká hned z několika důvodů. Vzhledem k vysoké nadmořské výšce a relativně chladnému klimatu v mokrém mlýně používá Ramon dlouhou a pomalou naturální fermentaci trvající přibližně 32 hodin. Po fermentaci se káva promyje a umístí do nádrže s čerstvou, čistou vodou na další 6hodinové namáčení zvané "reposo" (odpočinek) a poté se přesune na terasu, kde zůstává na slunci 6 hodin denně po dobu asi 6 dnů.
- Metoda zpracování: promytá
- Nadmořská výška: 1760-1800 m n. m.