Výběrová káva Rwanda THE ALCHEMIST z nizozemské pražírny DAK Coffee Roasters je charakteristická tóny manga, kakaa, kiwi, borůvek, červeného zralého a tropického ovoce.
Tento experimentální lot je inspirován citovým vztahem rodiny pěstitele k celé kávové komunitě. Pěstování kávy, její zpracování a distribuce ke konzumaci byly dosud drženy v ústraní a jejich rodina věří, že se to může změnit. Myšlenkou této kávy je poskytnout milovníkům kávy co nejautentičtější šálek rwandské kávy, aby spotřebitel myslel na pěstitele, protože pěstitel při zpracování kávy myslí i na kupujícího. Káva použitá v tomto lotu pochází z farem v oblasti Nyamasheke v nadmořské výšce nad 1700 m n. m. Po shromáždění v promývací stanici se třešně třídí a plavou, aby se zajistila konzistence. Poté se oddělí podle hustoty a vloží do nádrží, kde projdou 72 hodinovou anaerobní fermentací a poté se suší na vyvýšených afrických lůžkách po dobu přibližně 25 až 30 dnů.
Mycí stanice Gasharu se nachází v blízkosti horského řetězce Rwanda Kongo Nil a je jednou ze dvou mycích stanic společnosti Gasharu Coffee. Spolupracují s 1650 drobnými pěstiteli z této oblasti, kteří pěstují kávu Bourbon na farmách v nadmořské výšce od 1580 do 2100 m n. m.
- Farma: Gasharu
- Zpracování: suché experimentální
- Nadmořská výška: 1750 m n. m.