Výběrová káva Rwanda Rushashi Natural z pražírny Nordbeans je zajímavá charakteristikou papaje, malin a nugátu.
Inovativní metody zpracování kávy patří k předním způsobům, jak zvýšit životní úroveň farmářů v pěstitelských zemích. Pěstitelé sdružení v kooperativě Abakundakawa (ti, kteří milují kávu) se na základě poptávky z Evropy rozhodli pro produkci kávy zpracované metodou natural. Úkol na sebe vzal závod Rushashi a u našeho mikrolotu se jedná se o druhou sklizeň, při které byla využívána – pořád se tedy jedná o velkou raritu. My jsme jeho úsilí rádi podpořili, vedeni především skvělou chutí této kávy. Pražíme ji především na filtr a moc nás baví její chutě čokolády, ostružin, tropického ovoce, borůvek a rumu.
- Charakteristika: Papája - Maliny - Nugát
- Druh: Arabika (bourbon)
- Proces: suchý - natural
- Původ: region Gakenke, Severní provincie - 1540 - 1700 m n.m.
- Partner: Per Nordby
- Použití: filtr