Popis chutí výběrové kávy i jejího terroiru často přirovnáváme k vínu. U tohoto balíčku ale můžeme mluvit o terroiru jak kávy, tak vína najednou, jelikož experti na barelové kávy z wroclawské pražírny Kyoto naložili tato zrnka právě do sudů po červeném. Tato kávička je perfektní pro milovníky barelových káv, intenzivních sladkých bomb, anebo pro každého, kdo potřebuje zkusit, jak tato šíleně zpracovaná káva asi chutná. V šálku se skrývá kromě očekávatelné chuti červeného vína také ovocnost třešní přirozeně pocházející ze rwandských zrnek. Tělo kávy je plné sladké čokolády.
Jelikož pražírna Kyoto se na kávy zrající v sudech po alkoholu specializuje, dobře tam ví, že proces macerace kávy je do značné míry nepředvídatelný. Při tomto zpracování ovlivňuje výsledek kávy neskutečné množství proměnných od konkrétní šarže alkoholu přes stavbu sudu po teplotu a další. V pražírně volí většinou výběrová zrnka pocházející z Afriky. Díky tomu je sladkost, která dominuje z barelového macerování, vyvážena vysokou kyselostí, která je typická pro kávy z Rwandy, Keni nebo Etiopie. I přesto, že už jsou v Kyoto mistři této metody, přiznávají, že nikdo na světě nemůže odhadnout, jak přesně kávička vyjde z barelu po zrání - a o to větší dobrodružství je se to pak dozvědět v šálku.
Tato konkrétní káva pochází z regionu Gakenke ve Rwandě, který je známý svými ideálními podmínkami pro pěstování kávy. Nachází se v severní části Rwandy a je charakteristický vysokými nadmořskými výškami, bohatou vulkanickou půdou a mírným klimatem. Tyto faktory přispívají k vytváření komplexních a aromatických chutí, které jsou pro region typické.
- Nadmořská výška: 2.050 m n. m.
- Farma: Coko Farm